20 Eylül 2014 Cumartesi

13. Filmekimi 11-17 Ekim'de

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 13. kez düzenlenen Filmekimi bu yıl 11-17 Ekim'de yapılacak.
İKSV tarafından Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleştirilecek 13. Filmekimi, her yıl olduğu gibi merakla beklenen filmleri izleyiciyle buluşturacak.

Yeni sinema sezonunun habercisi olan Filmekimi’nin 13'üncüsünde prömiyerini Sundance, Cannes, Venedik ve Toronto gibi festivallerde yapan, Godard, Cronenberg, Leigh ve Sissako gibi ustaların son yapıtlarının da aralarında bulunduğu filmler sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

11-17 Ekim tarihlerinde, 7 gün boyunca İstanbul'da olacak 13. Filmekimi, Ekim ayı boyunca da Türkiye'nin dört bir yanındaki sinema salonlarını ziyaret edecek.

İlk kez düzenlendiği 2002 yılından bu yana İstanbullu sinemaseverlerden büyük ilgi gören Filmekimi, geçen yıl 47 bin izleyiciyle buluşmuş, salonlardaki doluluk oranı %99'a ulaşmıştı.

Bu yıl Ekim ayı boyunca birçok şehri gezecek Filmekimi İstanbul'da son yıllarda olduğu gibi Atlas, Beyoğlu ve Nişantaşı Citylife City's sinemalarında düzenlenecek ve bu yıl ilk defa Kadıköy'e de geçecek. Kadıköy'deki Rexx Sineması'nın büyük salonu 11-17 Ekim tarihleri boyunca Filmekimi filmleriyle dolup taşacak.

Bu konuya benzer diğer yazılar için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger