30 Ocak 2015 Cuma

Çanakkale Şubat Ayı Kültür Etkinlikleri

Çanakkale Belediyesi aylık kültür etkinlikleri kapsamında Şubat ayı kültür etkinlikleri açıklandı.
Müzik Günleri

- 14 Şubat Dünya Öykü Günü kapsamında, 14 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 20.00’de Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda Mehtap Meral ile İçinden Müzik Geçen Romanlar isimli edebiyat ve müzik dinletisi gerçekleşecek.

Etkinlikte, Mehtap Meral’in müziği ve Su-Toprak-Hava üçlemesi başta olmak üzere diğer romanları ile Buket Uzuner’in edebiyatı, Dünya Öykü Günü etkinliğinde buluşacak. Etkinliğin ücretsiz davetiyelerini 2 Şubat 2015 saat 08.00’den itibaren Çanakkale Belediyesi İletişim Masalarından alabilirsiniz.

-16 Şubat 2015 Pazartesi günü ise saat 20.00’de ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezi’nde Manuel Reina Flamenko Müzik ve Dans Gösterisi gerçekleşecek.

Alanında ustalaşmış Flamenko sanatçılarından oluşan ikilinin renkli gösterisinin davetiyelerini 2 Şubat 2015 saat 08.00’den itibaren Çanakkale Belediyesi İletişim Masalarından alabilirsiniz. Etkinlik için 18.00-19.30 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanından ücretsiz servis kaldırılacaktır.

-Müzik Günleri kapsamında 20 Şubat 2015 Cuma günü saat 20.00’de ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezi’nde Okotango Quartet Müzik ve Dans Gösterisi gerçekleşecek.

Dünyanın her yerinde ilgi ile izlenen ve dinlenen Tango müziklerini ve gösterişli dansını, ülkemizde ve yurt dışında başarı ile sahneleyen ''OKOTANGO' grubu, müzik ve dans gösterisi ve bünyesinde bulunan Arjantinli müzisyenlerle ülkemizdeki ilk ve tek Tango müzik ve dans grubu olma özelliği taşımaktadır. Kuruculuğunu ülkemizin en önemli Tango bestecilerinden Necdet Koyutürk’ün oğlu Özdener Koyutürk’ün yaptığı grup, sahne performanslarında Tangonun yanı sıra Vals, Milonga gibi Latin Amerika'nın sevilen müzik formlarına da yer vermektedir. Etkinliğin ücretsiz davetiyelerini 9 Şubat 2015 saat 08.00’den itibaren Çanakkale Belediyesi İletişim Masalarından alabilirsiniz. Etkinlik için 18.00-19.30 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanından ücretsiz servis kaldırılacaktır.

Tiyatro Günleri

-Çanakkale Belediyesi, keyifli bir tiyatro oyununu daha kentli çocuklarımızla buluşturuyor. Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan Soytarılar Okulu isimli çocuk oyunu, 15 Şubat 2015 Pazar günü 11.00-13.00 saatlerinde iki seans olmak üzere Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda sahnelenecek. Cengizhan Sürücü’nün yönettiği oyun, otorite düşkünü, disiplin meraklısı Öğretmen Dr. Sinir ile öğrencilerinin karşı karşıya geldiği bu eğlenceli ve komik oyunda öğrenciler söz dinlemeyip, kendi istedikleri gibi davranırlar. Böylece her ders bir curcunaya dönüşür. Dr. Sinir şaşkına döner, çaresiz kalır ancak dersleri işlemeyi de bırakmaz. Bu durum da öğrencileri şaşırtır. Bakalım nasıl bir sonuç ile Soytarılar ve Dr. Bilim birlikte olacak?

Ücretsiz davetiyelerini 9 Şubat 2015 saat 08.00’den itibaren Çanakkale Belediyesi İletişim Masalarından alabileceğiniz oyun, 22 Şubat 2015 Pazar günü 11.00-13.00 saatlerinde iki seans olmak üzere Erkan Yavuz Deneysel Sanat Atölyesi’nde yeniden sahnelenecek.

-21 Şubat 2015 Cumartesi günü 11.00-13.00 saatleri arasında Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda Tiyatro Troya tarafından hazırlanan Külkedisi isimli çocuk oyunu sahnelenecek.

Babasını kaybettikten sonra üvey annesi ve ablalarıyla yaşamaya başlayan Külkedisi için hayat artık babasının sağlığındaki gibi değildir. Üvey annesi ve üvey kardeşleri Külkedisini çok güzel oldukları için kıskanırlar ve ona çok kötü davranırlar. Günlerden bir gün Kral, oğlunu evlendirmek için bir balo düzenler. Külkedisi baloya gidemediği için çok üzgündür. Fakat iyilik perisi kendisine yardım eder. Baloya gider ve prensle karşılaşır. Ancak Külkedisi saat on iki olmadan eve dönmek zorundadır.

Müzikli çocuk oyunu olan Külkedisi’nin ücretsiz davetiyelerini 16 Şubat 2015 saat 08.00’den itibaren Çanakkale Belediyesi İletişim Masalarından alabilirsiniz.

-Şubat ayının bir diğer tiyatro etkinliği olan ve Oyun Atölyesi tarafından hazırlanan Dolu Düşün Boş Konuş isimli tiyatro oyunu, 21 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 20.00’de ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezi’nde sahnelenecek.

Steven Berkoff’un yazdığı, Haluk Bilginer’in çevirdiği ve Muharrem Özcan’ın yönettiği oyunda Hasibe Eren, Fatih Al, Gökçer Genç, Tuna Kırlı ve Murat Okay sahne alacak. Oyun, sistemin tüm kıyıcı kuralları içinde, başkalarına karşı takındığımız değişken maskelerimiz ve bu maskelerin ardında içimizi kemiren, didikleyen, çoğu zaman da bizi gülünç durumda bırakan kaygılarımızın karşıtlığı üzerine kurulu komik bir 'trajedi'...

Oyunun ücretsiz davetiyelerini 16 Şubat 2015 saat 08.00’den itibaren Çanakkale Belediyesi İletişim Masalarından edinebilirsiniz. Ayrıca oyun için 18.00-19.30 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanından ücretsiz servis kaldırılacaktır.

Sergiler

-Kent Müzesi ve Arşivi’nde devam eden süreli sergi kapsamında ‘Kentte Sokak Adlarında Yaşayanlar’ isimli sergi, 4 Mart 2015 tarihine kadar ziyarete açık kalacak. Sergi, 2000 yılında bir avuç tarih gönüllüsü kentlinin bir araya gelerek bir yıllık emek sonucunda ortaya çıkardıkları “Sokak Adlarında Yaşayanlar” kitabının derlemesi, basımı ve kente olan etkileri üzerinde, sürece katkı verenlerin arşivlerinde biriktirdikleri bilgi, belge ve anıları ile oluşmuştur. Sergi, Pazartesi günleri hariç her gün 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

-Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Avustralya Konsolosluğu işbirliğinde Antik Kültürler-Modern Dostlar isimli karma serginin açılışı 10 Şubat 2015 Salı günü saat 17.30’da Seramik Müzesi’nde gerçekleşecek. Sergi, 24 Şubat 2015 tarihine kadar açık kalacak.

-Geleneksel Çanakkale Seramikleri başlıklı Niyazi Önen Koleksiyonundan oluşan süreli serginin açılışı ise 20 Şubat 2015 Cuma günü saat 17.30’da Seramik Müzesi’nde gerçekleşecek. Sergi, 20 Şubat 2016 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

-Şubat ayı kültür etkinlikleri kapsamında Selma Kara ve Sibel Akbulut’un Haydi Uçun Artık isimli yeni hat sergisi, 21 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 14.00’te kapılarını ziyaretçilere açacak. Yazar ve Sanatçı Evi’ndeki sergi 27 Şubat 2015 tarihine kadar gezilebilir.

Kent Sohbetleri

-Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nin Toplantı Salonunda her Çarşamba 18.00’de gerçekleşen Kent Sohbetleri kapsamında 4 Şubat 2015 Çarşamba günü Tarihi Kentler Birliği sürecinde yerel tarih çalışmalarını kapsayan belgesel gösterimi,

11 Şubat 2015 Çarşamba günü sanat tarihi ve sanat açısından mitoloji, masal konuları ve simgelerin kökeninin inceleneceği Zerrin İner’in katılımıyla ‘Masal Günleri’ konulu sohbet,

18 Şubat 2015 Çarşamba günü Yrd. Doç. Dr. Mithat Atabay’ın katılımıyla ‘Kentte İz Bırakanlar’ isimli sohbet ve

25 Şubat 2015 Çarşamba günü Elif Gezgin’in katılımıyla ‘Kadının Var Olma Sorunu’ isimli sohbet gerçekleşecektir.

Sanat Atölyeleri

Çanakkale Belediyesi, Mart-Haziran ayları arasında yeni atölye çalışmalarını başlatıyor. 3-25 Şubat 2015 tarihleri arasında Yazar ve Sanatçı Evi’nde alınacak kayıtlar ile birlikte, resim, fotoğrafçılık, cam füzyon, yeni hat ve ebru atölyelerinde eğitimler başlayacak.

Resim Atölyesi: Başlangıç ve ileri seviye olarak ikiye ayrılan Resim Atölyesine katılım 20 kişi ile sınırlıdır.

Fotoğrafçılık Atölyesi: Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.

Cam Füzyon Atölyesi: Başlangıç ve ileri seviye olarak ikiye ayrılmaktadır. Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.

Ebru Atölyesi: Başlangıç ve ileri seviye olarak ikiye ayrılmaktadır. Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.

Yeni Hat Atölyesi: Başlangıç, orta ve ileri seviye olarak ikiye ayrılmaktadır. Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.
(canakkale.bel.tr)

Bu yazi ile benzer yazılar için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger