8 Şubat 2015 Pazar

100'ncü yıla dev bayrak

Çanakkale savaşlarının 100. yılı olan 2015'de yapılacak etkinliklerin en görkemlisi, Sonkale Derneği tarafından planlandı.
Dernek, Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü yıldönümünde, 1915 metrelik uzunluğunda, 3 metre genişliğinde Türk Bayrağı hazırlayacak. Çanakkale Boğazının iki yakası arasına çekilecek olan bayrak, Guinness Rekorlar Kitabı'na da aday.

Çanakkale Sonkale Derneği, dünya tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart 1915 tarihini Guinnes Rekorlar Kitabına da yazdırmaya hazırlanıyor. Çanakkale savaşlarının 100. Yılı için, dernek tarafından 1915 metre uzunluğunda tek parça dev bir Türk bayrağı hazırlanıyor. Bursa'da bir firma tarafından dikilen bayrak, 18 Mart 2015 günü, Çanakkale Boğazı'nın iki yakası arasına çekilecek. Dev bayrak, aynı gece şehirde düzenlenecek fener alayı ile de kent sokaklarında taşınacak.

Çanakkale savaşlarının 99'ncu yıl dönümü olan 2014 yılında 99 metrelik bir bayrak hazırladıklarını söyleyen Çanakkale Sonkale Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Sezer, "Kahramanlık destanlarıyla taçlanmış Çanakkale Savaşları, tarih boyunca unutulmayacak kadar canlı ve her an bize hatırasını sunan, Türk ve dünya tarihi açısından çok önemlidir. Her anı kahramanlıklarla dolu olan bu savaşta, yürekleri Allah ve Vatan aşkı ile dolu olan Mehmetçik, vatan toprakları için hem yardan hem de serden geçmiştir. Bu fedakarlıkların canlı şahidi olan Çanakkale, gururla ve özlemle evlatlarını beklemektedir. 2015 yılında 100'ncü yılı kutlanacak olan Çanakkale Zaferi, Türkiye ve dünyanın dört bir tarafında yaşayan yurttaşlarımız ve Türk milletinin destansı zaferine şahit olan milletlerin tarihi mirası için özel bir önem taşımaktadır. Vatan toprakları için şehit olan Mehmetçikleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını vatanperver duygularla anmak, hatıraları bir nebze olsun somut kılmak maksadıyla, yüreğimizdeki bayrak sevgisini tüm dünyaya bir kez daha göstermek için 1915 metre Şanlı Türk bayrağımızı Çanakkale'de dalgalandıracağız" dedi.

Başkan Sezer, tamamen kendi imkanlarıyla hazırladıkları projeye maddi, manevi destek vermek isteyenlerin dernek ile irtibata geçebileceklerini söyledi.(iha)

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger