8 Şubat 2015 Pazar

Google ile Twitter anlaştı

Attığınız Tweet'ler Artık "Google"da!..
Arama motoru devi Google, ciddi rakiplerinden birisi olan ünlü mikroblog sitesi Twitter ile anlaşmaya vardı.

Google'ın Google+'ı kullanıma sunmasının ardından iptal ettiği anlaşma yeniden hayata geçiriliyor.

Arama motoru devinin Google Plus'ı duyurmasıyla iptal edilen anlaşma, tekrar hayata geçiriliyor. Bloomberg’de yer alan iddiaya göre, Google, Twitter üzerinden yapılan paylaşımlara arama motorunda yer verecek. Bir süredir kullanıcı sayısını ve sektördeki payını arttırmak için çeşitli projeler üzerinde çalışan Twitter, bu amacı doğrultusunda internet devi ile anlaşmaya vardı.

İki şirket arasında yapılan anlaşma kapsamında, Twitter üzerinden yapılan paylaşımların Google'ın arama motoru üzerinden daha sık görüntüleneceği iddia edildi.

Bloomberg'in şirkete yakın kaynaklarına dayandırdığı iddiası hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Uzun süredir konu hakkında Google ile temaslarda bulunan Twitter'ın arama motoru üzerindeki görüntülenme sayısını arttırarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediği düşünülüyor. Daha önce de benzer bir anlaşma yapan iki şirket, çıkarlarının çakışmasının adından 2011 yılında bu alandaki iş birliğine son vermişti. Google’ın Twitter'ın rakibi Google Plus’ı kullanıma sunmasının ardından söz konusu anlaşlayı iptal ettiği sıklıkla dile getirilmişti.

Yaklaşık 300 milyon aktif kullanıcıya sahip dev mikroblog sitesi iddialar hakkında resmi bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. Yarın dördüncü çeyrek raporunu açıklaması beklenen şirketin, Google ile yaptığı anlaşmasını da aynı gün kamuya duyurması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger