6 Nisan 2015 Pazartesi

Online ihbar hattı

BTK online ihbar hattı kurdu.
BTK Başkanı Acarer, sosyal medyada kişilik haklarının ihlal edildiğini düşünen kullanıcılar için online ihbar hattı kurduklarını söyledi.

BTK Başkanı Acarer, sosyal medyada kişisel verileri paylaşılan kullanıcıların, ilgili şirketin yardım merkezine online olarak ulaşmasının ve sorununu hızlı bir şekilde iletmesinin kolaylaştığını belirterek, "https://www.ihbarweb.org.tr/ohg/ adresinden başvuruda bulunan kişinin hukuksuz olduğunu iddia ettiği içerikle ilgili 24 saat içinde mahkeme kararı alması gerekmektedir" dedi.

TİB'in gelen talebi ivedilikle Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne (ESB) bildirdiğini ifade eden Acarer, "EBS dört saat içinde tedbir kararını uygulamakla yükümlüdür. https://www.ihbarweb.org.tr/ohg/ adresi üzerinden yapılacak olan başvurularda, başvuru kılavuzunun dikkatlice incelenerek gerekli formların doldurulması gerekmektedir. Başvuruda bulunan kişinin hukuksuz olduğunu iddia ettiği içerikle ilgili 24 saat içinde mahkemeye başvurarak mahkeme kararı alması gerekmektedir" diye konuştu.

BTK Başkanı Acarer, TİB'in bu konuda yol gösterici olması maksadıyla bir doküman hazırladığını ifade ederek, "www.tib.gov.tr" adresinden söz konusu dokümana ulaşılarak bazı internet siteleri için içerik şikayet süreçleri ve iletişim bilgilerine erişilebileceğini belirtti.

Bu yazı ile benzer yazılar için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger