18 Nisan 2015 Cumartesi

Telefonunuzu Google'layın!

Bundan Böyle Telefonunuzu da Google'layabileceksiniz!
Hepimizin bir akıllı telefonu var ve bu cihazlar elimiz kolumuz artık. Her türlü bilgimiz, notlarımız, kişilerimiz, mesajlarımız, resimlerimiz, videolarımız, e-postalarımız vs. hepsi bu cihazlarda saklı.

Her ne kadar internetteki depolama servisleri bu durumun biraz önüne geçmiş olsa da, telefonumuzu kaybetmek yine de bize büyük sıkıntı yaşatabilir. Sadece bu da değil; zira işin ucunda bir de güvenlik kaygısı var. O nedenle kaybettiğimiz telefonumuzu ne kadar erken bulursak, o kadar iyi. Peki, ne yapacağız?

Bu amaçla kullanılmak üzere farklı telefon üreticilerinin farklı çözümleri var. Ancak hiçbirinin kullanımı, Google'ın bu yeni servisi kadar basit ve kullanışlı değildir herhalde: Telefonunuzu bulamıyor musunuz? Tanımlı olduğu Google hesabında giriş yapılmış (login) iken, arama sayfasına "Findmy Phone" yazın; telefonunuzun nerede olduğunu Google Maps üzerinde görün ve telefonunuzu bulun. Son derece basit ve etkili bir yol.

Sadece kaybetme durumunda da değil; örneğin telefonunuzu bir arkadaşınızın evinde vs. unuttunuz diyelim. Şıp diye, elinizle koymuş gibi bulabileceksiniz artık.

Google'ın bunun için sizden istediği bir iki şey: Birincisi; Android'in ana Google uygulamasının en son sürümünün yüklü olması, ikincisi; telefonunuzu bağladığınız Google hesabından da giriş yapmış olmanız gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger