2 Ağustos 2015 Pazar

Çanakkale Köprüsü'ne 2016'da başlanacak!

Çanakkale Boğaz Köprüsü dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.
Çanakkale Boğazına yapılacak olan, 2 metreden uzun asma köprü dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Japon IHI-ITOCHU şirketi tarafından fizibilite çalışmaları başlatılan köprünün 2023 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor.

JAPON IHI-Itochu Konsorsiyumu, Türkiye’nin batısındaki Çanakkale Boğazı'nda dünyanın en uzun asma köprülerinden birinin inşası için fizibilite çalışmalarına başladı. Nikkei Ajansı'na göre, iki şirket Türkiye'de bügüne kadar gerçekleştirdikleri büyük altyapı projelerindeki iş sonuçlarını vurgulayarak bu projeyi de kazanmayı hedefliyor.

Kuleler arası açıklığın 2 bin metreden uzun olması planlanan köprünün dünyanın en uzun köprüsü olan Hyogo’daki Akashi Boğazı Köprüsünü (Akashi Kaikyo Bridge) geride bırakması bekleniyor. Yıl içinde maliyetleri hesaplanarak Türkiye'ye rapor verilecek. İhalenin 2016 yılı sonrasında gerçekleşmesi bekleniyor. Otobanlara bağlanacak Lapseki-Gelibolu arasına yapılacak Çanakkale Boğaz Köprüsü, otobanlarla hem İstanbul'a hem de İzmir'e bağlanacak.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger