14 Ağustos 2015 Cuma

TV'niz sizi izliyor olabilir

Televizyonunuz da sizi izliyor olabilir...
Akıllı televizyonlar ve bedava internet bağlantısı hayatınızı kâbusa çevirebilir. Yaşar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, akıllı TV'lerin potansiyel tehlike olduğunu belirtti.

İnsanların internete TV'den bağlandığını, televizyondaki kamera ile görüşme yaptığını belirten Koltuksuz, "O kamera uzaktan kontrol edilebilir. Siz onu izlerken, televizyonunuzda da sizi izliyor olabilir.  Üzülmemek için kamerayı kullanmadığınızda kapatın" dedi.

Hayatı kolaylaştıran internetin ve akıllı cihazların zararlarının da en az yararı kadar çok olduğunu belirten Doç. Dr. Koltuksuz, "Akıllı cihazlardan da öte dikkatsiz kullanılan internet, kullanan kişiye üst düzeyde zarar verebilir. Belediyelerin sağladığı wi-fi noktaları, kafeterya, restoran, hastane gibi kamuya açık alanlarda işletmeler tarafından bedava sunulan internet, sanıldığı kadar masum olmayabilir. Siz bir sinyal üzerinden internete giriş yaptığınızda, bilgileriniz herkese açık hale geliyor demektir. O anda o çevrede internete bağlı olan binlerce kişiyle birliktesinizdir. Bu kişilerden biri kötü niyetliyse telefonunuzun şifresini, yazışmalarınızı, bankacılık işlemi yapıyorsanız kart şifrenizi, kredi kartıyla işlem yaptıysanız kredi kartı bilgilerinizi rahatlıkla görebilir. Bunun için cep telefonunun kritik bir cihaz olduğunu idrak etmeliyiz. Bedava gibi görünen hizmete şüpheyle yaklaşmalıyız. Mümkün olduğunca mobil internetimizi kullanmalıyız ya da kişisel verilerimizi, asla herkese açık bir ağdayken girmemeliyiz." diyerek uyardı.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger