2 Eylül 2015 Çarşamba

Google Logosunun Tarihçesi

Google logosunun tarihçesi Doodle oldu...
Google logosunun tarihçesi neden Doodle yapıldı?

İşte Google logosunun tarihçesi
Google'ın kurucularından, Sergey Brin sitenin logosunu ilk başta kendi tasarlamaya çalışmış. Daha sonra, ortağı Page ile Kedar Designs'ın sahibi Ruth Kedar ile tanışmışlar. Kedar'ın birkaç tasarımını gördükten sonda, sitenin ve logonun tasarımı için onunla çalışma kararı almış.

Kedar logo ile ilgili şunları söylüyor: "Eğlenceli ve basit. Sade tasarım, tasarım gibi bile durmuyor ve kolay okunabilir. Renkler, çocukların oynadıkları oyunları anımsatıyor. Her harfin dokusu ve gölgesi fark edilmeyecek kadar hafif ama aynı zamanda da logoya hacim ve ışık katıyor.

Google Logosunun Tarihçesi “O zamandalar web’de Times-Roman fontları tercih edilirken, basılı kaynaklarda sans-serif fontları kullanılıyordu. Bir serif fontun okunabilirliğini, aynı zamanda da aradığımız kaliteyi birleştirmek istedim. Seçtiğimiz font Catull isimli eski bir serif puntosuydu. Arama, geçmişe bakılarak yapılan bir aktivite olduğu için, Catull'un tarih ile olan bağı uygun görünüyordu. Eski çağ ile yeni dijital çağ arasında bir köprü gibi..."

2000 yılında, Google'ın kurucuları, Fransız'ların Bastille Günü için bir logo yaptırmak istemişler. Bu görev o zamanlar Google’da stajyer olan Dennis Hwang'a verilmiş. İşte o günden sonra, bu harika logoların tasarımlarını o yapmaya başlamış. Hwang şu anda Google’da web yöneticisi olarak çalışıyor.

Eylül 2015
Logo, Google noktalarını ve "G" simgesini içeren yeni bir ailenin parçası oldu.

Eylül 2013
Logo bazı tipografik düzeltmelerle birlikte düzleşti.

Mayıs 2010
Logo daha aydınlık hale geldi ve gölge miktarı azaldı.

Mayıs 1999
Logo, eğlenceli tarzını korurken Catull yazı tipiyle daha sofistike bir görünüme kavuştu.

Eylül 1998
Google, google.com'a geçti ve beta sürümünü dünyayla paylaştı.

30 Ağustos 1998
Ekip Burning Man festivaline gitti ve "ofis dışında" mesajı olarak ilk Doodle'ı oluşturdu.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger