11 Aralık 2009 Cuma

Web masterler için altın kurallar

İyi Web Sayfalarının 10 Özelliği

1. İyi bir web sayfasına girdiğinizde, sayfa ekrana çabuk gelir.

2. Sayfanın içinde gereksiz resimlere, büyük fotoğraflara rastlamazsınız. Çok büyük boyutlu ve yüklenmesi uzun süren Animated GIF’ler kullanılmamıştır.

3. Eğer sayfa iyi tasarlanmışsa, resimleri kapatarak bağlansanız bile sayfadaki bütün bilgilere ulaşabilirsiniz.

4. Eğer çerçeve kullanmışsa, çerçeve hataları titizlikle ayıklanmıştır.

5. İyi bir Web Sayfasına bağlandığınızda daha ilk sayfadan sayfanın sahibi ile ilgili bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz, onunla iletişim kurabilirsiniz.

6. Sayfada mutlaka sayaç vardır.

7. İyi bir Web sayfasının içinde sadece Internet’te her yerde gördüğünüz bilgiler bulunmaz, sayfayı tasarlayan Webmaster sayfaya kendisinden bir şeyler katmıştır.

8. Eğer sayfada link’ler varsa, hiçbiri kırık değildir, Webmaster bu linkleri düzenli aralıklarla kontrol etmektedir.

9. Eğer bu siteden başka bir siteye sizi yollayan bir link varsa, bu link mutlaka ayrı bir sayfada açılır. Böylece geldiğiniz yeri kaybetmezsiniz.

10. Sayfa mutlaka ama mutlaka tablolar kullanılarak oluşturulmuştur.

Sayfalarınızı Güncel Tutmak İçin 5 Önlem

1. Sık sık sayfalarınızın içeriğini kontrol edin. Eskimiş bilgiler varsa ancak silmek istemiyorsanız, onları sitenizin içinde ARŞİV diye bir bölüm açarak oraya yerleştirin.

2. Sayfalarınızla ilgili Internet kullanıcılarının eleştirilerini almak için mutlaka bir misafir defteri barındırın. Bu eleştiriler sayfanızı güncellemek için altın değeri taşıyacaklardır.

3. Kullanıcılara kim olduğunuzu söylemekten kaçınmayın, e-mail adresinizi mutlaka yayınlayın.

4. Internette bol bol sörf yapın. Yeni gelişmeleri, Webmasterlara sunulan yeni bedava servisleri kaçırmayın. İşinize yarayacak gibi olanları mutlaka kullanın.

5. Sayfalarızda linkler bölümü varsa, bu linkleri düzenli olarak kontrol edin, kırık linkler varsa bunları hemen silin, yerine daha güncellerini bulup koymaya çalışın.

Sayfanızda Mutlaka Bu 9 Öğe Bulunmalı

1. Sayfanızın mutlaka bir ismi olmalı. Ahmet’in Web sitesi, Orhan’ın Web sitesi gibi isimler ilgi çekmez.

2. Sayfanızın ismi, içeriği ile alakalı olmalı. Mehmet’in şiir sitesi isimli bir sitede, sadece shareware programlar gören bir kullanıcının size olan güveni daha en başta sarsılır.

3. E-mail adresinizi ve varsa resminizi mutlaka koyun. Internet kullanıcıları dürüst Web sitelerini ziyaret etmekten hoşlanırlar.

4. Bir e-mail listesi oluşturun, ziyaretçilerinizi bu listeye üye olmak için teşvik edin. Güncel gelişmeleri, sayfanıza eklediğiniz yenilikleri bu liste yardımı ile Internet kullanıcılarına duyurun.

5. Misafir defteriniz, sayacınız mutlaka bulunmalı. Internet sayfası işine ciddi olarak eğildiğinizi kullanıcılara kanıtlamalısınız.

6. Bütün resimlerin takılarının içinde alt= parametresini kullanın. Resimleri kapatarak sörf yapan kullanıcılar, resimlerin ne anlama geldiğini bilmek isterler.

7. İç bölümdeki sayfaların tamamında geriye, giriş sayfasına dönmek için uygun bir yerde bir link bulunmalıdır.

8. Sayfalarınızda Internet kullanıcılarının işine yarayacak bilgiler verin. Eğer bir Hollywood yıldızı değilseniz sadece kendinizi tanıtan bir Web sayfasının pek fazla bir çekiciliği olmaz.

9. Hiçbir zaman laubali olmayın. Sayfalarınızdaki metinlerde ziyaretçilerinize mutlaka "siz" şeklinde hitap edin. Sayfanızın dünya üzerinde yüzlerce, hatta binlerce alternatifinin bulunduğunu unutmayın.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger