20 Temmuz 2011 Çarşamba

Google’ın yeni adresi

Kendi servislerine erişimde resmi bir kısaltma kullanmak için harekete geçen Google, g.co alan adını satın aldı.
URL kısaltma servislerinin yükselişe geçtiği 2009 yılında herkese açık URL kısaltma servisi goo.gl ile kullanıcıları karşılayan Google, şimdi de kendi resmi kullanımı için g.co alan adını satın aldı. Konuyla ilgili Google yetkilisi Gary Briggs’in yaptığı açıklamada g.co adreslerinin sadece Google’a ait olan sayfalar için kullanılacağı ve yalnızca Google ekibi tarafından oluşturulabileceği belirtildi.

Goo.gl servisinin sorunsuz bir şekilde kısaltma hizmetine devam edeceğini söyleyen Briggs, o alanda bir değişiklik olmayacağını, g.co adresinin ise Google sayfaları için resmi ve güvenilir bağlantı sağlamakta kullanılacağını kaydetti. Google yeni alan adını .CO Internet SAS üzerinden satın aldı.

Firma CEO’su Juan Diego Calle tarafından geçtiğimiz ay Reuters’a verilen demeçte, tek harfli .co alan adlarının en az 1,5 milyon dolara satıldığı açıklanmıştı. Diğer bir deyişle Google, kendi sayfalarına en güvenli ve kısa bağlantıyı oluşturmak için 1 buçuk milyon doları gözden çıkarmış durumda. Bilindiği gibi Twitter da bir süredir t.co URL kısaltma servisini kullanıyor.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger