8 Kasım 2012 Perşembe

Windows Live Messenger Kapanıyor!

Microsoft, Windows Live Messenger’ın kapatılacağını resmi olarak açıkladı.
Messenger kullanıcılarına farklı bir alternatif sunulacak.

Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri popüler olmadan önce en çok kullanılan platformlardan biri olan Windows Live Messenger, artık miladını doldurmuş durumda. Özellikle Facebook’un Messenger ürünüyle de kullanıcılarına hizmet vermesi Windows Live Messenger’ın dibe vurmasına sebep oldu. Bu durumun farkında olan Microsoft, emektar platformu kapatmaya hazırlanıyor.

Hafta başında dedikodu olarak ortaya çıkan bilgiler, dün Microsoft tarafından doğrulandı. Resmi açıklama ise Microsoft’un sahibi olduğu Skype tarafından yapıldı. Windows Live Messenger’ın 2013 yılının ilk çeyreğinde kapatılacağını açıklayan Skype’dan Tony Bates, kendi programlarının ayn hizmeti vermeye devam edeceğini belirtti. Yani 2013 yılıyla birlikte Windows Live Messenger, Skype’ın içine entegre edilmiş olacak. Kullanıcılar daha önce Messenger’da kullandıkları hesaplarıyla Skype’a da giriş yapabilecek.

Skype ekibi de Windows Live Messenger kullanıcılarına bu geçiş konusunda yardımcı olacak. Messenger’ın da içinde bulunduğu Skype 6.0 hem Windows hem de Mac kullanıcılarına sunuluyor.

Önce hotmail, şimdide messenger bakalım sırada ne var...

Diğer yazılar : Hotmail Kapatılıyor

Google'da ara: Windows Live Messenger Kapanıyor!

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger