16 Şubat 2013 Cumartesi

Twitter'da TT dönemi sona eriyor!

Twitter'da TT (Trend Topic) dönemi sona eriyor!
Günde 500 milyonun üzerinde paylaşımın olduğu Twitter, artık tüm tweetlerinizin değerini ölçecek ve bunu arama motorları ile paylaşacak.

20 Şubat’tan itibaren devreye girmesi beklenen sistem ile attığınız tweetler, artık kaybolup gitmeyecek.

Twitter’ın ‘Uygulama Programlama Arabirimi’ (API) sistemi ile gruplandırılacak olan tweetler, ayrıntıları henüz ortaya çıkmayan birtakım kriterlere göre değer kazanacak.

Bu değerlendirmede, attığınız tweetin okunma, retweetlenme (RT) ve favorilere alınma oranlarının yüksekliğine göre sırasıyla yüksek, orta, düşük ve sıfır değer (high, medium, low, none) verilecek.

Bu sistem sayesinde paylaşımların daha nitelikli hale gelmesi bekleniyor.

Şu anda Twitter’ın arama motoruna yazdığımız herhangi bir sözcükten sonra çıkan ilk sonuç, ‘popüler tweet’ etiketi ile ilk sırada gösteriliyor. Orta ve yüksek değerde olan tweetler, yine buna benzer bir sistemle aramanın en üstünde yer alacak. Altta kalan tweetler ise değerlerine göre sıralanacak. En az etkileşime yol açan tweetler, aramanın en sonlarında kendine yer bulacak.

Geliştirilen bir algoritma ile değerlendirme sonucu daha popüler olan tweetleriniz, Twitter'da 'takip edilecek kişiler' listesinde görünmenize yardımcı olabilir.

Bu sistem, tweetlerinin çalınmasından dert yanan Twitter fenomenlerine de iyi haber niteliği taşıyor, çünkü site atılan ilk özgün tweeti ve çalıntıları birbirinden ayıracak ve ona göre puan verecek.

Twitter’ın geliştiricilerinden biri olan Arne Roomann-Kurrik, kişisel hesabından ve bloğundan yaptığı açıklama ile çalışmanın teknik ayrıntılarını da duyurdu.

Bakıldığında pek çok site ve mobil uygulama, buna benzer hizmetleri zaten veriyordu. Şirket, Instagram'ın Facebook tarafından satın alınmasının ardından uyguladığı ambargodan dersini almışa benziyor.

Bilindiği gibi Instagram üzerinden Twitter'da yapılan paylaşımların görüntülenmesine engel getirilmişti.

Bazı sosyal medya uzmanları, Twitter'ın bu adımını, ileride yaşanabilecek telif ve patent davalarına karşı alınmış bir önlem olarak da görüyor.

Özellikle son dönemde, tweetlerin popülerliğini ölçtüğünü iddia eden uygulamalar, kullanıcıdan habersiz reklam tweetleri atabiliyor, yeni kişiler takip edebiliyordu.

Kurumsal olarak verilecek popülarite hizmetinin, bu tür sahtekarlıkları sona erdiremese bile en azından sayısını azaltması bekleniyor. teknoloji

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger