4 Şubat 2014 Salı

Çanakkale 100. Yıl Marşı

Çanakkale 100. Yıl Marşını bestelemek için yoğun talep...
Çanakkale Savaşlarının 100. yılında marş bestelenmesi amacıyla Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğünce başlatılan çalışma, yoğun ilgi gördü.

Müdürlük yetkililerine telefonla ulaşan pek çok müzisyen, marşı bestelemeye talip olduğunu bildirdi.

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Murat Dereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çanakkale Zaferinin 100. Yıl Marşı" çalışmasının yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Çanakkale'nin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir coğrafya olduğunu ve burada yapılan vatan savunmasının bir ülkenin kaderini değiştirdiği konusunun belleklerde artarak canlandığını dile getiren Dereli, şöyle konuştu:

"İlk kez teklif götürdüğümüz sanatçı Kıraç, işlerinin yoğunluğu nedeniyle bunu yapamayacağını söylemişti. Bunun ardından bize telefonla ulaşan pek çok kişi, marş besteleyebileceğini bildirdi. Bazıları beste yaparak bize göndermek istediğini bazıları ise marşın sözleri konusunda katkı sağlayabileceğini ifade etti. Bu ilgi bizi son derece memnun etti. Çanakkale Zaferinin ve ruhunun, milletimizin hafızasında hala çok güçlü şekilde var olduğunu yeniden yaşamış olduk. Ne kadar doğru bir iş yaptığımızı şimdi daha iyi anlıyoruz. Yüzlerce kişi elektronik postayla, telefonla veya sosyal medya üzerinden bizlere ulaşıp tebriklerini iletiyor. Hatta çalışmalarını bize gönderenler var. Herkese çok teşekkür ediyorum."

Dereli, Çanakkale'ye ve zaferin 100. yılına layık bir eser ortaya çıkaracaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger