10 Temmuz 2014 Perşembe

Türkiye'nin 'İnternet' İstatistikleri!

Türkiye'de internet kullanımı her geçen gün artıyor.
Peki Türkiye'nin ne kadarı düzenli internet kullanıyor. %60 mı? Ya da %70? Hiçbiri...

We Are Social Singapore tarafından hazırlanan yeni raporda; Türkiye dahil 24 ayrı ülkenin internet ve sosyal medya kullanım istatistiklerine ışık tutuluyor. "Sosyal Medya, İnternet ve Mobil Kullanımı İstatistikleri 2014" adlı rapor, internet penatrayonu, sosyal medya kullanımı, online geçirilen süre ve mobil cihaz kullanımı verilerini ortaya çıkardı.

Özellikle gençler arasında mobil cihazlar, internet ve sosyal ağlar hayatın vazgeçilmezleri arasına girdi. Türkiye’de 5 gençten 3’ünün düzenli internet erişimi bulunuyor. Kırsal kesimde ise 5 gençten 2’si düzenli olarak internete erişebiliyor. Mobil cihazı yerine sevgilisini/eşini görmekten vazgeçenler oranı ise yüzde 6.

Rapora göre; Türkiye'de 35 milyonun üzerinde internet kullanıcısı bulunuyor ve internet kullanımı tüm nüfusun yüzde 45'ine yayılmış durumda. Diğer bir deyişle ülkemizde internet kullanmayan yüzde 55'lik bir kesim bulunuyor. Aktif Facebook hesaplarının 36 milyonu aştığı Türkiye'de günde ortalama 2 saat 32 dakikamızı sosyal medyada geçiriyoruz.Türkiye’de en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Facebook’u (%93), sırayla Twitter (%72), Google+ (%70) ve LinkedIn (%33) takip ediyor. Günde ortalama 4,9 saatimizi kişisel bilgisayarlar üzerinden, 1,9 saatimizi mobil cihazlar aracılığıyla internette harcıyoruz.

İş hayatında ise durum çok da farklı değil, çalışanlar artık sadece mobil cihazlarını ofise getirmiyor, onlarla yaşıyorlar. Pew Research raporlarına göre yüzde 44 oranında cep telefonu kullanıcısı çağrı, mesaj veya e-posta kaçırmamak adına cihazları ile uyuyor.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger