8 Eylül 2014 Pazartesi

Üzümün Faydaları

Şimdi tam üzüm mevsimi! Bol bol yemeli.
Yapılan araştırmalar, kırmızı ve siyah üzümün, içerdiği resveratrol sayesinde sağlık için çeşitli yararları olduğunu gösteriyor. Üzüm hakkında okuduklarınıza inanamayacaksınız!

İşte, araştırma sonuçlarına göre kırmızı üzümün mucizevi faydaları;

- Kilo vermenizi destekler

Georgia Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, üzümün içerdiği resveratrol maddesinin kilo vermek için iki şekilde faydası olduğu ortaya çıkarıldı.

Birincisi, hücrelerin yağ depolama yeteneğini 130 oranında azaltır; ikincisi de normalin üzerinde, yüzde 246 oranında daha yüksek bir oranda yağ hücrelerinin çözülmesine neden olur.

- Kalbinizi korur

Araştırmada, resveratrol'ün kan damarlarının genişlemesini sağlama yeteneği olduğu görüldü. Bu da kan akışının rahatlamasını sağlar. Resveratrol aynı zamanda kan damarlarının duvarlarını gevşetir, çapını büyütür, bu sayede kan basıncını düşürür ve kanın vücut hücrelerine artan oksijen ve besin taşıması için daha yüksek hacme ulaşmasını sağlar. Yapılan bir çalışmada, 10 mg resveratrol takviyesinin kalp krizi risk faktörlerini belirgin bir şekilde azalttığı ortaya çıktı.

- Beyin gücünü artırır

İngiltere'de yapılan çalışmada, resveratrol verilen öğrencilerde yüzde 200 oranında beyne giden kan akışının arttığı gözlemlendi. Uzmanlar resveratrol'ün ruhsal tepkilerin hızlanmasına yardım ettiğini düşünüyor.

- Cildi kansere karşı korur

Resveratrol'ün kanser üzerinde olumlu etki bıraktığına dair sayısız çalışma yapıldı. Çalışmalar, üzümde bulunan bu besin maddesinin aynı zamanda cildi, güneşten gelen UVB ışınlarının zararlarına karşı koruduğunu, bu sayede cilt kanserine geçit vermediğini gösteriyor.

- Vücudu radyasyona karşı korur

Resveratrol adlı güçlü besin maddesi, kanserdeki ışın tedavisine ek olarak kullanıldığında radyasyonun olumsuz etkilerine karşı vücudu korumada etkili.

- Beyne zarar veren plakları temizler

İsviçre Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, resveratrol'ün beyni koruma yeteneği kanıtlandı. Araştırmacılar, resveratrolün, beyni hasara uğratan plakları ve Alzheimer'la bağlantısı olan serbest radikalleri ortadan kaldırdığını tespit etti.

- Uzun ömür genini harekete geçirir

Bilim insanları, resveratrol'ü, insanın yaşam ve uzun ömür genini aktive eden besin olarak adlandırıyor.

- Enflamasyonu (iltihaplanma) azaltır

Resveratrol anti-enflamatuar olarak işlev görür, yani iltihaplanma gidericidir. İşte bu özelliği nedeniyle kalp hastalıklarında etkili olduğu düşünülür.

- Diyabetle savaşır

Albert Einstein Sağlık Okulu'nda yapılan çalışmada, resveratrol verilen diyabet öncesi dönemdeki gönüllülerde kan şekeri seviyesinde yüzde 10 düşüş görüldü.

- Kas iyileşmesini destekler

Güçlü bir antioksidan olarak resveratrol, ürik asidi ve diğer toksinleri vücuttan atan hücreleri ve organları destekler, sporculardaki kas iyileşmelerine yardım eder.

kaynak: Dr. Michelle Schoffro Cook

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger