2 Ekim 2014 Perşembe

Resmi Bayramlaşma Töreni Tabyalarda Yapılacak

Çanakkale'de, geçtiğimiz Ramazan Bayramında Şehitler abidesinde gerçekleştirilen bayramlaşma töreni, Kurban Bayramında Namazgah tabyasında yapılacak.
Çanakkale'de, resmi bayramlaşma töreni Kilitbahir köyündeki Namazgah tabyasında yapılacak. İl protokolü, bayram namazını namazgah tabyasında kılacak. Bayram namazının ardından, bayramlaşma merasimi yapılacak. Buradaki tören, kahvaltı yapılmasıyla sona erecek. İl merkezindeki bayramlaşmayı ise Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü gerçekleştirecek. Kulözü, 116 Jandarma Eğitim Alay komutanlığında askerlerle bayramlaşıp karavanadan öğlen yemeği yiyecek. Ardından yarı açık ceza evini sonrasında da Hüseyin Özcan çocuk yuvasını ziyaret edecek.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Kurban Bayramı mesajı yayımladı. Vali Çınar, mesajında, "Bayramlar milletçe karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendiren, manevi hasletlerimizi geliştiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir. Milletçe, sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının en üst noktaya ulaştığı bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Bu bayram gününde Çanakkaleli hemşerilerimin, ülkesi ve vatanı için canlarını veren şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerini, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, huzur evinde barınan yaşlılarımızı ve sevgi evlerinde kalan yavrularımızı yalnız bırakmayacaklarına yürekten inanıyorum. Onlara, bu hayatta yalnız olmadıklarını hissettirmek, anne, baba ya da çocuk sevgisini, bayram sıcaklığında yaşatmak, hepimiz için bir insanlık görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkaleli hemşerilerimin mübarek Kurban Bayramı'nı en içten duygularla kutlar, sağlık, esenlik ve mutluluk dileklerimle sevgi ve saygılar sunarım" dedi. [İHA]

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger