8 Kasım 2014 Cumartesi

Geleceğin akıllı telefonu

Geleceğin akıllı telefonu geldi!
Geleceğin akıllı telefonu nasıl olacak? Kullanıcılar bu sorunun cevabını Apple ya da Samsung'dan, LG'den beklerken yanıt Sharp'tan geldi.

Sharp'ın yeni telefonu The Aquos Crystal, ABD'de piyasaya çıktı. Bu Sharp'ın ilk android'li telefonu. Üstelik inanılmaz derecede düşük bir fiyatı var.

Teknoloji geliştiriciler büyük ama ince ve hafif telefonlar üretebilmek için yıllardır çaba gösteriyor. Ancak hiç kimse Sharp'ınki kadar buna yaklaşamadı.

iPhone 6, 4.7 inç boyutundayken Sharp'ın Aquos Crystal'i 5 inç, çözünürlüğü ise 1280x720. Bu özellikleriyle LG G2'yi hatırlatıyor. G2 geçen yıl etkileyici bir giriş yapmış ve işte telefon bu dedirtmişti. Ancak Aquos Crystal 1 yıl içinde bu etkiyi bile geride bıraktı.

Cebe rahatça sığdırabildiğiniz Aquos Crystal'in en önemli özelliği çerçevesi olmaması. G2 ve G3'ün ince çerçevesi gibi değil, tamamen çerçevesiz.

Telefon sadece 10 mm kalınlığında. Ayrıca Sharp kendi ekranına yapabilen bir firma olduğu için dışa bağımlılığı da az.

Aquos Crystal'in zayıf ve güçlü yönleri;

Zayıf yönleri: Ekran kalitesi, ekranın çerçevesiz olması nedeniyle tamamen korumasız olduğunu belirtelim. Ön ve arka kameralar vasat. Ancak Sharp'ın özel fotoğraf uygulaması bu kameraların daha efektif kullanılmasını sağlıyor.

Güçlü yönleri: Çerçevesiz ekranı olması, Harman Kardor Clari-Fi audio boost'u olması ve pil ömrünün uzun olması.

Telefonun kontratsız fiyatı ABD'de 150 dolar.
Bu yazıya benzer yazılar için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger