30 Kasım 2014 Pazar

Google'ı İkiye Bölüyorlar!

Yakında iki farklı Google görürseniz şaşırmayın; internet devi Avrupa'da köşeye sıkışmak üzere!
Google, Avrupa'da ona karşı gelişen tepkiler nedeniyle baş ağrısı çekiyor. Avrupalı ülkeler, Google'ın Avrupa'daki faaliyetlerine devam edebilmesi için arama motoru hizmetini diğer hizmetlerden ayırması gerektiğini düşünüyorlar.

Bu amaçla Avrupa Parlemantosu'nda yapılan oylama, Google'ın geleceğini yakından etkileyebilir. Avrupa birliği Google'ın iki ayrı şirkete ayrılmasını ve bir şirketin arama motorunu yönetmesini, diğerinin ise diğer Google servislerini kontrol etmesini istiyor. Googla arama motorundaki verilerin de diğer servislerde kullanılmaması gerektiğini savunuyorlar.

Aslında parlemantonun bunu sağlayacak bir yaptırım gücü yok. Ancak parlemantodan çıkan karar Avrupa Komisyonu'na tavsiye niteliği taşıyor ve komisyon aynı yönde karar alırsa, Google komisyonun kararına uymadığı taktirde Avrupa'da artık faaliyet gösteremeyecek.

ABD Hükumeti ise bu zorlamaya karşı sert tepki gösteriyor ve Google'ın yasal bir ABD şirketi olarak iç yapısına müdahale edilemeyeceğini dile getiriyor. Ancak Avrupa, artık bir tekel haline gelen Google'ın Avrupa'lı şirketleri zor durumda bırakan uygulamalarına son vermekte kararlı görünüyorlar. Bakalım, teknoloji dünyasında patlamak üzere olan bu dev savaşın kazananı kim olacak?

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger