2 Aralık 2014 Salı

Twitter Analytics Testleri Başladı

Twitter, kullanıma sunduğu Analytics servisi için tweet içi analiz özelliğini test etmeye başladı.
Twitter Analytics sayedesinde attığınız tweet ile ilgili istatistiklere hızlı bir şekilde erişebiliyorsunuz. Twitter’ın mobil uygulamaları için kullanıma sunulan bu özellik, şu anda test aşamasında olduğundan Twitter, kullanıcıların sadece sınırlı bir kısmına bu özelliği açtı.

Bu özelliğin aktif olduğu kullanıcılarda, tweetlerin alt kısmında "ViewAnalyticsDetails" (Analiz Detaylarını Görüntüle) yazan bir bağlantı yer alıyor. Bu bağlantıya tıklandığında görüntülenme oranları, tıklanma oranları, tweetteki bağlantıya kaç kişinin tıkladığı, hatta genişletilmiş şekilde görüntülemek için kaç kişinin tweete tıkladığı gibi istatistikler görüntülenebiliyor.

Twitter'ın Analytics servisinin oldukça kullanışlı bir hale gelmesini sağlayacak olan bu özellik, ne zaman bütün Twitter kullanıcıları için aktif hale gelir bilinmiyor, ancak genel kullanıma sunulduğunda Analytics servisinin daha etkin kullanılmasını sağlayacaktır. Özellikle, Twitter üzerinden çeşitli kampanyalar yürüten markalar açısından bu özelliğin çok faydalı olacağı söylenebilir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger