22 Ocak 2015 Perşembe

Windows 10 Geliyor!

Windows 10, ilk yıl ücretsiz olacak...
Microsoft yetkilileri, Windows kullanıcılarının 'Windows 10’nun piyasaya çıkmasının ardından bir yıl boyunca ücretsiz edinebileceklerini açıkladı.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft, Redmond'daki genel merkezinde Windows 10'na dair detayların verildiği bir tüketici bilgilendirme organizasyonu düzenledi.

Kullanıcılarına yeni işletim sistemini kullanmaya teşvik etmek isteyen Microsoft yetkilileri, yeni Windows sürümünü belli kullanıcılar için ücretsiz olarak piyasaya süreceklerini duyurdu.

Microsoft İşletim Sistemi Grubu Başkan Yardımcısı Terry Myerson'ın organizasyonda yaptığı açıklamada; sadece Windows 8.1 veya Windows 7 kullanıcıları Windows 10'u satışa çıkmasının ardından ücretsiz edinebileceklerini söyledi.

Windows 10'un bilgilendirme toplantısında paylaşılan yeni özellikler;

- Windows 10, aynı anda çalışma özelliği göz önünde bulundurularak tasarlanan "Project Spartan" kod adlı yeni bir tarayıcı içerecek.

- Windows 10 PC'lerinden ve Xbox One oyun konsollarından renkli Xbox Live oyunlarına erişim fırsatını yakalayacak.

- Windows 10; Fotoğraflar, Videolar, Müzik, Haritalar, Kişiler Mesajlaşma, Posta ve Takvim için yeni ve birbiri ile uyumlu uygulama deneyimleri sunacak.

- Kişisel dijital asistan Cortana, kullanıcıların hayatında katma değer yaratmak ve kolaylık sağlama hedefi ile Windows 10 kişisel bilgisayarlarında ve tabletlerinde de kullanıma sunulacak.

- Windows 10, dünyanın ilk holografik bilgi işlem platformu olarak, geliştiricilerin gerçek hayatta holografik deneyimler tasarlamasını sağlayan bir dizi API içerecek.

- Windows 10 Office universal uygulamaları tüm cihazlarda "dokunmatik" bir deneyim sunacak.

- Windows 10, iş yerindeki ekiplerin paylaşımda bulunmasına, tasarımlar yapmasına ve birlikte yaratmasına yardım edecek yeni geniş ekranlı bir cihazla da beraber gelecek.

- Windows 10 kullanıcıları 2'si 1 arada cihazlarda, klavye ile fare ve dokunmatik ile tablet kullanım arasında kolayca geçiş yapabilecekler.

Bu yazi ile ilgili diğer yazılar için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger