6 Mart 2015 Cuma

Cepte 4G Dönemi

Cepte 4G Dönemi başlıyor...
Türkiye'nin gündemine 4G damgasını vururken, yansımaları cep telefonunda da görülüyor. Yeni telefon alanlar "4G'li olsun" isteğinde bulunurken, sene sonuna kadar 4G'li cep sayısının 12 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Telekomda dördüncü nesil için ihale tarihi (Mayıs ayında) açıklanırken, 4G'li cep telefonlarına olan talepte de patlama yaşanıyor. 2014'te 4G özelliğine sahip 4 milyon cep telefonu satılırken, bu sayının 2015 seneyi ilk iki ayında 5 milyona çıktığı belirtildi.

Mobil İletişim vasıtaları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) Genel Sekreteri Ömer Kavas, 4G’nin gündeme gelmesi ve ihale tarihinin belirlenmesinin bu özelliğe sahip telefonlara olan talebi artırdığını belirterek, "Yeni telefon alanlar mutlaka "4G'li olsun" isteğinde bulunuyor" dedi.

Cep telefonu üreticilerinin piyasaya çıkardığı yeni modellerin hepsinin artık 4G LTE özelliğine sahip olduğunu da anımsatan Kavas, cep telefonunu yenileyenlerin almışken en son teknolojiyi istediğini, 4G'nin de sürekli gündemde olması nedeniyle mutlaka bu özelliğe sahip telefon talebinde bulunduğunu kaydetti.

Geçen sene Türkiye'de satılan 12 milyon telefonun 4 milyonunun 4G özelliğine sahip olduğunu lisana getiren Kavas, "Türkiye’de 4G kullanımının yürürlüğe gireceği 2015 sonuna kadar 8 milyon tane daha satılması öngörülüyor. 4G'ye geçtiğimizde yaklaşık 12 milyon telefonda bu özellik bulunacak" diye konuştu.

Cepte hızı 10 kat artıracak olan 4G'yi kullanabilmek için 4G yayını yanında bu özelliğe sahip cep telefonuna da sahip olmak gerekiyor. Pek çok üreticinin bu özelliğe sahip telefonları 2013 tarihinden itibaren satışa çıktı. Şu anda satışta olanların yanında nisan ayı itibariyle pek çok yeni model de Türkiye'ye gelecek. Üst segmentten giriş seviyesine kadar alınabilecek 4G'li cep telefonlarını inceledik.(Milliyet)

BU YAZIYLA İLGİLİ DİĞER YAZILAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger