28 Ekim 2015 Çarşamba

Çanakkale Troya Tarihi Milli Parkı Yeni Planı

Çanakkale Troya Tarihi Milli Parkı Yeni Planı'na kavuştu...
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Dünya Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Troya Tarihi Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı'nı onayladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, tabii zenginlikleri halkın hizmetine sunmak ve milli parkları önemli bir cazibe merkezine dönüştürmek maksadıyla milli park ve tabiat parkı yatırımlarına hız verdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 1996 tarihinde milli park ilan edilen ve 1998 senesinde de Dünya Kültürel Miras Listesi’ne de dahil edilen Troya Tarihi Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı’nı onayladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gelişme planının onaylanması ile Bakanlığım tarafından bu alana yapmayı hedeflediğimiz yatırımlara da hız verdik. Onaylanan revizyon planı kapsamında yapılacak çalışmalar ile hem Türkiye hem de dünya çapında önemli tarihi ve kültürel özelliklere sahip milli parkımızın korunarak gelecek kuşaklara aktarımını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

GELİŞME PLANI İLE TARIM İÇİN "İYİ TARIM UYGULAMALARI" İLE ORGANİK TARIMA GEÇİLECEK
Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı’nın onaylanması ile milli park alanı koruma ve kullanma dengesi içerisinde bölgelere ayrılarak bazı alanlar için koruma kıstasları getirildi. Ayrıca, tarım alanları ile alakalı da yeni düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda, milli park sınırları dahilinde sürdürülebilir tarım için “iyi tarım uygulamaları” ile organik tarıma geçilecek. Ayrıca, Troya Tarihi Milli Parkı’na gelen ziyaretçi sayısını artırmak maksadıyla Çadırlı Kamp Alanı ile günübirlik kullanım alanları yapılacak. Milli Park sahası içindeki Ören Yeri’nin tanıtımını artırmak maksadı ile de yeni etkinlikler düzenlenecek.

MİLLİ PARKTA EKO-TURİZM ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLECEK
Onaylanan revizyon planı kapsamında milli park ve civarında yaşayan yöre halkına, ilgi gruplarına, idarecilere ve öğrencilere yönelik eko-turizm eğitimleri verilecek. Milli park alanının sahip olduğu değerler ve geleneksel ürünlere yönelik pazar araştırmaları yapılarak, eko-turizme konu olacak ürün ve konular belirlenecek. Ayrıca Milli park’ta yeme-içme tesisleri, altyapı ve çevre temizlik işleri, servis hizmetleri, konaklama gibi hizmet sunumları ile alan kılavuzluğu seçiminde öncelikle olarak yöre insanından faydalanarak bölge halkına da istihdam olanağı sağlanacak.(iha)

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger