18 Ekim 2015 Pazar

Ucuz ve hızlı internet 2016'da

İlk sinyal geldi, ucuz ve hızlı internet 2016'da...
Önceki gece uzaya fırlatılan Türksat 4B'den ilk sinyaller dün sabah ulaştı. Türksat 4B ile internet ucuzlayacak ve hızlanacak. Nisan 2016'da 4.5G'ye geçişle birlikte bağlantı sorunu da kalkacak.

Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden gönderilen Türksat 4B uydusundan ilk sinyal, 17 Ekim Cumartesi sabahı Türkiye saatiyle 09.01'de İtalya’nın Fucino yer istasyonundan alındı.

Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden dün gece başarılı şekilde fırlatılan Türksat 4B uydusundan ilk sinyalin, Türkiye saatiyle 09.01’de italya'nın Fucino yer istasyonundan alındığı bildirildi.

Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Türksat 4B uydusunun fırlatılmadan 5 dakika 47 saniye sonra atmosferden çıktığını söyledi.

Uydunun 9 saat 13 dakika sonra roketten ayrıldığını ifade eden Gül, "Uydunun 9 saat 13 dakika sonra Breeze-M'den başarıyla ayrılması ve ilk sinyalin alınması uydunun fırlatılışının başarılı olduğu anlamını taşıyor. Bu ayrılıştan sonra uydu, dünyanın etrafında dönmeye başladı. 6 gün sonra uydu, 50 derece doğru boylamındaki yörüngesine yerleşecek" diye konuştu.(AA)

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger