4 Kasım 2015 Çarşamba

Çanakkale Kasım Ayı Etkinlikleri 2015

Çanakkale Belediyesi aylık kültür etkinlikleri kapsamında Kasım ayı kültür etkinlikleri;
Yapımı bir süre önce tamamlanarak kente kazandırılan Ece Ayhan Evi’nde aylık kültür etkinlileri de başladı. Ece Ayhan Sivil Girişimi tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında 4, 6, 11, 13 Kasım tarihlerinde “Ragıp Duran ile Müzikli Muhabbetler: Fransız Şansonları” başlıklı söyleşiler gerçekleşecek. Söyleşilerde, şansonlarda toplum, kültür, siyaset, başkaldırı ve aşk konuşulacak. Troubadour, Renaud, Rossi, Trenet, Piaf, Montand, Vian, Ferré, Ferrat, Barbara, Brel, Aznavour, Moustaki, Renaud, Bénabar, Delerm, Raphael de bu muhabbetlere eşlik edecek...

Ece Ayhan Evi’ndeki Kasım ayı etkinliklerinde film gösterimleri de öne çıkıyor. 9 Kasım Pazartesi saat 19.30’da yönetmenliğini Fatih Gezer’in yaptığı “Kazova Direnişi: İşgal Et, Diren, Üret” isimli belgesel gösterimi gerçekleşecek. 16 Kasım Pazartesi saat 19.30’da ise Ali Aydın’ın yönetmen koltuğuna oturduğu Küf isimli film gösterimde olacak. Demir yollarında yol bekçisi olarak çalışan yalnız bir adam olan Bekir’in hikayesini anlatan filmden “umudun ve vicdanın filmi” olarak bahsediliyor...

Film gösterimleri 23 Kasım Pazartesi saat 19.30’da Mısır’da Cinsel Tacizle Mücadele, Suriyeli Gelinler, Kıymet ve Pedallar ve Topuklar isimli dört kısa filmle devam edecek. Kadınların penceresinden sosyal içerikli pek çok mesaj veren filmler, günümüz toplumundan da izler barındırıyor.

Kasım ayının son film gösterimi ise 30 Kasım Pazartesi saat 19.30’daki İşçi Filmleri Festivali kapsamındaki özel gösterim olacak.

Ece Ayhan Evi’nde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında bir söyleşi de düzenlenecek. Semra Canbulat ve Filiz Deniz’in konuşmacı olarak katılacağı Kadına Yönelik Şiddet Üzerine Söyleşi: Nedenler, Görünümler, Politikalar, Mücadele Alanları başlıklı söyleşiyle kadına yönelik şiddet ve nedenleri ile mücadele deneyimleri paylaşılacak.

Çarşamba Söyleşileri Devam Ediyor

Çanakkale Kent Müzesi’nde kentin soyut mirasını canlı tutan anıları paylaşılmaya devam ediyor. Kent Müzesi’nin Çarşamba etkinlikleri kapsamında 4 Kasım saat 18.00’de Mustafa Yıldırım El ile canlı performans ve sohbet, 11 Kasım saat 18.00’de Kaya Sunar ile ‘Kentte Orkestralar Üzerine’ başlıklı söyleşi, 18 Kasım Çarşamba saat 18.00’de Ümit Olgun’la canlı performans ve sohbet, 25 Kasım saat 18.00’de Güneşin Aydemir ile ‘Masal Buluşması’ başlıklı söyleşi gerçekleşecek.

Öte yandan Kent Müzesi’nde Kentte Orkestralar II ‘Kentte Müzik Grupları’ isimli sergi de halen ziyarete açık.Kentte liseli gençlerin müzik tutkusu ile başlayan orkestra kültürünün incelendiği Kentte Orkestralar I sergisinin ardından Eylül ayında açılışı gerçekleşen, 1990’lı yıllardan sonraki dönemleri kapsayan, günümüz gençlerinden oluşan müzik gruplarının yer aldığı “Kentte Orkestralar II” sergisi 18 Kasım 2015 tarihine kadar devam ediyor. Sergi Pazartesi günleri hariç her gün 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
 

Ekim Geçidi Başlıyor

Cumhuriyetin kuruluşunun 92. Yılında ülkenin pek çok ilinde gerçekleşen Ekim Geçidi sergileri Çanakkale’de de sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Bu yıl 14. kez düzenlenen Disiplinlerarası Karma Sergi, 14. Ekim Geçidi’nin açılışı 4 Kasım Çarşamba saat 17.30’da Çimenlik Kalesi’ndeki Muavenet-i Milliye Sergi Salonu’nda gerçekleşecek. Çok sayıda sanatçının farklı eserlerle katıldığı karma sergi, 12 Kasım tarihine kadar kentimizde açık kalacak.
 

Tiyatrolar




Sergiler
 

1. Çanakkale Kısa Film Festivali de 26 Kasım’da
 
(canakkale.bel.tr)

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger