2 Haziran 2016 Perşembe

Paypal'ın Kapatılmasından Nasıl Etkileneceğiz?

Paypal'ın Türkiye'de Kapatılması Türkiye'yi Nasıl Etkileyecek?
Paypal'ın Türkiye'den çekilme kararını açıklamasıyla gündeme oturan bize etkileri ne olacak konusu. İşte Paypal'ın Kapatılmasından Nasıl Etkileneceğiz? sorularının cevapları...

- E-ticaretin önemli ödeme yöntemlerinden birine sekte vuruldu. Bu noktada ciddi problemler yaşanacak, ki zaten çekilme kararıyla beraber bu problemler yüzünü göstermeye başladı bile. Peki nedir bu problemler?

- Freelancer sektörüne ciddi darbe: Freelancer çalışanlar genellikle evrensel olması ve süratli olması nedeniyle PayPal kullanıyorlar. Bu noktada gerek yurtdışı kaynaklı müşterileri, gerekse yerel pazardaki hız nedeniyle PayPal kullanan müşterileriyle problem yaşamalarına neden olacak.

- Alışılagelmiş ödeme: Sunucu masrafını ödeyen developerlar, müşterilerinin yurtdışı kaynaklı sistemlerini yöneten şirketler, bu işlemlerini PayPal üzerinden gerçekleştiriyorlardı. Buradaki süratin ve evrenselliğin getirmiş olduğu rahatlıktan dolayı kesin tercih hep PayPal olarak kayıtlara geçiyordu.

- Yerli PayPal?: Ülkemizde şuan için PayPal rakibi hizmet veren bir marka oluşmadı. Elbette var, ancak BDDK tarafından sunulan bu kriterleri karşılayabilecek kadar yok. Yani bir IT departmanı, yöneticisi için istenen özellikler, A.Ş olması vs... Yani, PayPal bu noktada Türkiye pazarında ciddi bir boşluk oluşturmuş durumda.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger