2 Mart 2018 Cuma

WhatsApp'a yeni özellikler

WhatsApp'a yeni özellikler geldi!
WhatsApp'a gelecek olan güncellemelerle birlikte birçok özellik eklenecek. Uygulamaya eklenecek olan özellikler şunlar;

-Çıkartmalar

WhatsApp'a gelecek olan güncelleme ile birlikte fotoğraf veya video düzenlerken zaman veya konum çıkartmaları eklenebilecek. Yüz ifadesi butonu ile eklenecek olan çıkartmalar, fotoğraf ve videolara sabitlenebilecek.

-Grup Katılımcı Listesinde Arama

Gruplara gelen yeni güncelleme ile birlikte de bir grupta yer alan katılımcı listesinde arama yapılabilecek. Böylece grupta yer alan bir kişi daha kolay bulunabilecek.

-Spam Uyarısı

Kullanıcıları spam mesajlardan korumak için birçok önlem alan WhatsApp, bir özelliği daha etkin kılarak spam mesajlara dur demenin yolunu arayacak. Yeni güncellemeyle eklenecek olan spam uyarısı özelliğiyle, sık sık spam mesajı gönderen bir kullanıcı artık şikayet edilebilecek. Böylece spam mesaj gönderen kullanıcılar, kişi tarafından rapor edilebilecek.

-Kullanıcı Veri Raporu

WhatsApp, AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği kapsamında kullanıcılara bir veri raporu indirebilmesine olanak sağlayacak. Sunucularından bir veri raporu indirilmesine olanak sağlayacak olan WhatsApp, uygulamadaki Hesap Ayarları kısmına bit "Verilerimi İndir" adlı buton ekleyecek ve böylece rapor derlendiğinde kullanıcılara indirilmeye hazır olduğuna dair bir bilgi mesajı gönderilecek.

-Grup Sesli Arama

WhatsApp, sesli arama özelliğini gruplara da taşıyarak grubun sesli çağrısına katılmak için katılımcı eklenmesine izin verecek. Ekranda ise yeni bir arama logosu görülecek. Güncellemelerin ilk olarak iOS platformuna dağıtılacağı düşünülüyor.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger