24 Eylül 2018 Pazartesi

6. Uluslararası Çanakkale Bienali

6. Uluslararası Çanakkale Bienali 29 Eylül-11 Kasım 2018
6. Uluslararası Çanakkale Bienali İnisiyatifi (CABININ) tarafından düzenlenen ve OPET'in ana desteğiyle hayata geçirilen Çanakkale Bienali, 6. edisyonunda Troya'dan ilham alıyor.

Çanakkale kent merkezi ve Troya bölgesinde farklı mekanlarda 6 hafta süresince gezilebilecek Çanakkale Bienali 37 uluslararası sanatçının, geçmiş ve geleceğe dair kavram, imge ve ekolojilerden beslenen, farklı medyumlarla üretilmiş eserlerini "Geçmişten Önce – Gelecekten Sonra" başlığı altında bir araya getiriyor.

Yerel, ulusal ve uluslararası ölçeklerde işbirliklerinden destek alan katılımcı bir yaklaşımla sürdürülen Çanakkale Bienali İnisiyatifi, Bienal'in sanat yönetmenliğini de üstleniyor.

6. Çanakkale Bienali CABININ tarafından OPET ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi-GSF ortaklığında ve Hollanda Konsolosluğu, İtalyan Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü, Fransız Enstitüsü, SAHA Derneği, Kale Grubu, Akol Hotel, Cafe du Port, Anzac Hotels, Büyük Truva Oteli, Wilusa Turizm, Sardalye ve Troia Filarmoni Derneği destekleriyle hayata geçiriliyor. Bienalin mekân sağlayıcıları ise TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Troya Müzesi ve Troia Vakfı.(canakkalebienali.com)

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger