30 Mayıs 2011 Pazartesi

2011 Yeni Başlayacak Diziler

2011 sezonunda da televizyonda birbirinden güzel diziler ekrana gelecek. İşte o diziler...
Bizim Yenge

Şebnem Bozoklu, Canım Ailem ekibiyle yeni bir dizi hazırlığında olduğunu ve dizinin ne zaman başlayacğını açıkladı.

Başarılı oyuncu Şebnem Bozoklu, Gülben’e konuk oldu. Televizyon Gazetesi’nin haberine göre Canım Ailem ekibiyle yeni bir dizi hazırlığında olduğu bilinen Bozoklu, dizinin yayın zamanını açıkladı. “Yeni sezonda (Eylül – Ekim) başlayacak bir dizimiz var. 3 ay önce proje üzerinde çalışmaya başladık. Kimler oynasın, nasıl bir proje olsun, nasıl yazılsın… Yaz sonunda başlayacak bir iş, Canım Ailem’e çok benzemiyor. Gerçekliği ve sıcak atmosferi benzeyecektir fakat ben daha genç, kendi yaşımda olan birini oynayacağım bu kez”.

Daha önce basına yansıyan haberlerde dizide Bozoklu’nun Uğur Yücel’in kızını canlandıracağı, dizinin bir apartman hikayesini konu alacağı yazılmıştı.

Aydın Bulut’un yöneteceği dizinin çekimlerine haziran ayında başlanacak.



Kalbim Seni Seçti

Oyuncular :Sermiyan Midyat, Ebru Cündübeyoğlu, İdil Fırat, Gürbey İleri , Ozan, Osmanpaşaoğlu, Ezgi Eyüboğlu, Muhammet Uzuner, Hülya Darcan,Burçin Oraloğlu, Cansu Dağdelen, Neslihan Atagül.

Varlıklı bir aileden gelen Handan, eğlenmek için gittiği barda yakışıklı gitarist ve hayatının aşkı Ömer ile karşılaşır. Kısa bir süre sonra evlenir. Çok geçmeden bir de oğulları Emre olur. Fakat Emre, kaybolur. Handan ve Ömer’in evlilikleri bu nedenle bozulur. Handan baba evine döner. Ardından oğlu Emre bulunur, ancak eski eş Ömer annesinin telkinleri ve evladının elinden alınacağı korkusu ile Emre’nin bulunduğunu Handan’dan gizler. Handan, ikinci çocuğu Kaan’a hamiledir. O da benzer korkular ve babasının baskısı ile Ömer’e hiçbir şey söylemez. Diğer tarafta Ömer ise Handan’ı unutmak için bir başka kadınla evlenir. İki kardeş birbirinden uzak, birbirini tanımadan büyür…



Cansel Elçin ve Fahriye Evcen’in Yeni Dizisi

Milliyet’ın haberine göre “İffet” dizisinde oynamak için anlaşma imzalayan ancak daha sonra senaryodaki bazı sahnelerden rahatsız olup projeden affını isteyen Fahriye Evcen’in yeni yayın döneminde rol alacağı dizi belli oldu. Evcen yine “İffet” dizisinin yapımcısı Gold Film’in sahibi Faruk Turgut’un yeni projesinde oynamak için el sıkıştı. İsmi henüz netleşmeyen dizide Evcen, geçmişte sevgilisiyle beraber dolandırıcılık yapan ancak daha sonra başka bir hayatı seçen çok güzel bir kadını canlandıracak. Hapse giren eski sevgilisi daha sonra Evcen’in hayatına gidip bütün düzenini alt üst edecek. Dizide Evcen, başrolü son olarak Tuba Büyüküstün ile “Gönülçelen” dizisinde oynayan Cansel Elçin ile paylaşacak. Dizinin yönetmen koltuğuna “Gönülçelen”in yönetmeni Serkan İpekören oturacak.



Müziklerin Efendisi Arabeks

Kanal 7′den yepyeni bir dizi geliyor ‘Müziklerin Efendisi Arabeks’

Nar Yapım Nurten Geroğlu’nun yapımcılığını üstlendiği dizinin genel yönetmeni ve senaristi, ‘Maskeli Beşler’ serisi ve ‘Pak Panter’ gibi filmleri yazıp yöneten Murat Aslan.
Müslüm Gürses, Yunus Bülbül, Mustafa Topaloğlu, Safiye Soyman, Faik Öztürk, Ahmet Selçuk İlkan’ın başrolleri paylaştığı dizide ayrıca Önder Açıkbaş, Aylin Kabasakal, Veysel Diker ve Fırat Başkale de yer alacak.

Dizinin müziklerini, arabesk müziğin önemli isimlerinden Burhan Bayar yapacak. Önce ‘Son Arabeskçi’ olarak düşünülen adı ‘Müziklerin Efendisi Arabesk’ olarak değiştirilen film için Unkapanı Plakçılar Çarşısı’nın aynısı Beykoz’a plato olarak kuruldu. Yapımcının 250 bin TL harcayıp İMÇ’yi Beykoz’a taşımasının sebebi, dizinin konusu.
Kaset çıkarmak için Anadolu’dan Unkapanı’ndaki Plakçılar Çarşısı’na gelen insanların yaşadıkları şimdiye kadar birçok filme ve diziye konu oldu. Ama onlardan hiçbirinin kadrosu ve konusu bu denli ‘renkli’ değildi. Ben, ‘Müziklerin Efendisi Arabesk’te dört karaktere düşen görevi yazayım, gerisini varın siz hayal edin…
Dizinin önemli karakterlerinden birini ‘uzaylı türkücü’ Mustafa Topaloğlu canlandıracak.
Ancak Topaloğlu bu kez ‘uzaylı’yı değil, ‘Yüzüklerin Efendisi Mustafa’yı oynayacak. Topaloğlu gibi Faik Öztürk de, kaset çıkarıp ünlü olma hayaliyle Plakçılar Çarşısı’na gelenlerin hayalleriyle oynayacak.

Müslüm Gürses’le kankası Yunus Bülbül’e düşen görevse şu: ‘Ezik’ rolündeki Bülbül’le, dizide kendi ismiyle oynayacak Müslüm Gürses, hayalleriyle oynanıp, kandırılan ve paralarını sahtekâr müzik yapımcılarına kaptıran gençlerin sığındıkları liman olacak.
Müslüm Gürses dizide tıpkı ‘Ezel‘deki ‘Ramiz Dayı’ gibi özlü sözleriyle ‘Ezik’e yönlendirip, kötülerin üzerine salacak. Şayet bana anlatıldığı gibi renkli bir dizi ortaya çıkarsa, ‘Müziklerin Efendisi Arabesk’ bu yazın fenomeni olur. Ali Eyüboğlu – Milliyet



Dinle Sevgili Dizisi Yakında Fox Tv’de

Cem Kılıç ve Zeynep Dörtkardeşler’in başrolünü oynadığı ve Fox Tv’de yayınlanacak olan dizinin tanıtım fragmanı çıktı.



Zehirli Sarmaşık

Nuran Devres, Kara Melek dizisi ile televizyon dünyasına yeni bir anlayış getirmişti. Şimdi yine, yeni bir dizinin hikayesinin başında. Melekler Adası dizisinde ki gibi; biri iyi, biri kötü iki kadın hiyayesnin anlatılacağı dizide, Aslı Tandoğan‘a teklif götürülümüş. Zehirli Sarmaşık isimli bu dizinin hangi kanalda yayınlanacağı bilinmiyor.



Veda

Son yıllarda çok satan romanlarıyla kendi okurunu oluşturan yazarlardan Ayşe Kulin’in bir romanı daha dizi film olarak televizyon ekranlarına gelecek. Daha önce, ‘Gece Sesleri’, ‘Köprü’, ‘Geniş Zamanlar’ ve ‘Türkan’ adlı kitapları dizi olarak çekilen Kulin’in bu kez en çok satan ve en çok bilinen romanlarından ‘Veda’ bir dönem dizisi olarak ekrana gelecek. Ayşe Kulin’den romanın yayın haklarını satın alan Fatih Aksoy’un sahibi olduğu Medyapım, dev bütçeli dizinin senaryo çalışmalarını başlattı. Kulin, Veda adlı romanında Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde, işgal altındaki İstanbul’da bir konakta yaşananları anlatıyor. Son Maliye Nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemin resmini çizen Veda, çökmekte olan bir tarih ile yeni bir gelecek arayan Milliciler arasında sıkışan o dönem Osmanlı aydınının da öyküsünü dile getiriyor.

Star Gazetesinden Soner Can’ın haberine göre uyarlama dizilerin kitaba katkısı büyük “Veda’nın çok güzel bir dizi olacağına inanıyorum” diyen Kulin, hazırlıkları süren dizi hakkında şunları söyledi: Bu dizi ile, seyirci ülkenin yakın tarihi hakkında ciddi bir bilgi sahibi olabilir. Batı devletlerinin işgali altında geçen günler, Batı budalalarına bazı gerçekleri gösterebilir, Cumhuriyeti küçümseyenler bazı acı gerçekleri öğrenebilir. Kitapların diziye çekilmesinin satışları artırdığını söyleyen yazar, “Diziler kitap satışlarını etkilemekle kalmıyor, hayatta kitaba el sürmemiş insanlara kitap okutturuyor. Okur kitlesinin genişlemesi her yazarı memnun eder, ülkeye de kitaptan korkmayan insanlar kazandırır” diye konuştu.



Cevdet Bey ve Oğulları

Yaprak Dökümü, Aşk-ı Memnu ve Fatmagül’ün Suçu ne ? dizilerinin seneristleri Melek Gençoğlu ve Ece Yörenç, Kanal D için Ay Yapım bünyesinde yeni bir dizi çekecekler. Önümüzdeki sezon yayınlanacak olan dizi de iki erkek kardeşin hikayesini anlatılacak. dizide bu iki kardeşi Kıvanç Tatlıtuğ ve Mehmet Günsür oynayacak. Diğer oyuncular için cast çalışması devam ediyormuş. Önümüzdeki sezon Kanal D ekranlarında izledceğimizi düşündüğümüz dizinin adı ise Cevdet Bey ve Oğulları olarak anılmaya başlandı.



BKM’den Ameleler Dizisi

BKM, yeni bir dizinin hazırlıklarına başladı. Yönetmenliğini Şahin Altuğ‘un yapacağı Ameleler isimli dizide Büşra Pekin, Murat Eken, Şahin Irmak ve Bülent Emrah Parlak gibi BKM Mutfak’dan tanıdığımız sevilen isimler rol alacaklar. Dizinin hangi kanalda yayınlanacağı şu an için belli değil.



Bodrum Hakimi Dizi Oluyor

Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın filmlerinden “Bodrum Hakimi” dizi oluyor.

Safa Önal’dan filmin telif haklarını satın alan Medyapım dizinin yapımcılığını üstlenecek.

Türkan Şoray’ın yönetmenlik yaptığı dört filmden biri olan “Bodrum Hakimi” de dizifilm oluyor.

Film, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın hâkimlerinden olan ve 1951′de atandığı Bodrum’da çeşitli yorumlara konu olmuş, intihar ederek hayatına son veren Mefaret Tüzün’ün gerçek hikâyesini ele alıyor.



Salih Kuşu Dizisi Geliyor

‘Yahşi Cazibe’ dizisiyle ödülleri toplayan Gani Müjde‘den yeni komedi dizisi geliyor. Müjde, Salih Kuşu adlı komedi dizisinin müjedesini verdi



Taksici Dizisi

Milliyet Gazetesinin haberine göre “Yahşi Cazibe” ve “Sihirli Annem” dizilerine imza atan Süreç Film’in patronu ünlü yapımcı Ali Gündoğdu, “Taksici” isimli yeni bir projenin hazırlığını sürdürüyor. Ünlü “Taksi Driver” (Taksici) filminden esinlenilerek çekilecek olan dizi için Gündoğdu, uzun zamandır başrol oyuncusu arayışındaydı. Aradıkları oyuncuyu nihayet bulduklarını belirten Gündoğdu, “Başrol oyuncumuz belli… Bu ay içinde açıklayacağız” diyerek o ismi söylemedi. Ancak dizi sektöründen gelen haberlere göre Gündoğdu, başrol için Nurgül Yeşilçay ile başrol oynadığı “Aşk ve Ceza” dizisi haziran ayında final yapacak olan Murat Yıldırım’a teklif götürdü.



Hepsi Grubu Melek ve Diğerleri ile Geliyor

Hepsi kızları, şimdi de yepyeni farklı bir projede yer almaya hazırlanıyor!

Hepsi Grubu, tıpkı Charlie’nin Melekleri gibi her hafta yeni bir görevi yerine getirecek.

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu yazdı:

Müzik yapımcıları Ahmet Çelenk, Hepsi’nin kızları Yasemin, Cemre ve Eren’i birer dişi Robin Hood’a döndürmenin planlarını yapıyor şu günlerde…

Televizyon tarihinin ölümsüz dizilerinden ve yeni versiyonuyla ekranlara dönecek “Charlie’nin Melekleri”ndeki kızlar gibi olacak Hepsi!

Polis akademisinden atılan üç gözü pek kıza, emekli olan akademinin müdürü sahip çıkacak.

Tıpkı “Charlie” gibi, her hafta üç meleğine bir görev verecek.

Diziyi seyretmek için ekran karşısına geçecek olanlar da, kötülerden alıp iyilere verecek dişi “Robin Hood”ların ya da “Charlie’nin Melekleri”nin maceralarını keyifle izleyecek.

Dizi henüz proje aşamasında…

Videonet’in senaryosunu yazdırıp cast çalışmalarına başladığı dizinin yayıncı kanalı henüz belli değil.

Yapımcı Ahmet Çelenk’in hedefi teaser’ını hazırlayıp diziyi ondan sonra pazarlamak.

İsa Yıldız’ın senaryosunu yazdığı dizinin yönetmenliğini Korhan Bozkurt yapacak.

“Melek ve Diğerleri” adlı dizi aksiyonu bol bir yapım olacak.

Ancak bu dizinin aksiyonları sahada yani açık havada değil, stüdyoda masa başında olacak.

Mehmet Çetin, o gün Videonet’te bize bu işi nasıl yapacağını gösterdi.

Şimdilerde “Behzat Ç.” dizisinin animasyonlarını yapan Çetin’in, “Müşteriler görsün” diye bilgisayar maharetiyle hazırladığı otomobillerin çarpışma, uçakların düşme, helikopterlerin vurulma, polislerle suçluların çatışma sahneleri süperdi.

Yapımcı Ahmet Çelenk, “Amacım bu dizinin aksiyon sahnelerini sokağa çıkmadan stüdyoda çekmek. Onun için Mehmet Çetin’le bir araya geldik” dedi.



Umutsuz Ev Kadını

Eva Longoria’nın canlandırdığı karaktere Hande Ataizi hayat verecek.

Geçen yıl “Grey’s Anatomy” dizisinin telif hakkını Disney’den satın alan ve “Doktorlar” dizisini çeken Aksoy, bu kez “Desperate Housewives” için kolları sıvadı. Yakında Disney yetkilileriyle Roma’da buluşacak olan Aksoy, yayın haklarını satın aldıktan sonra dizinin 5 ünlü kadınını hangi Türk yıldızlarının canlandıracağına karar verecek. Bu konuda teklif götürülmesi planlanan ilk isim ise son dönemde rol aldığı “Özel Hayatlar” isimli oyunuyla Afife Jale Tiyatro Ödülleri’nde aday olan Hande Ataizi… Her zaman fit vücudu ve şık giyimiyle dikkatleri üzerine çeken Ataizi’ne, “Desperate Housewives”ta Eva Longoria’nın canlandırdığı eski model Gabrielle Solis rolü teklif edilecek.
Kaynak :milliyet.com.tr



Selvi Boylum Al Yazmalım Dizisi

-Sevgi neydi?
rüzgarda sallanan yaprak?…çoşkun akan ırmak?…Cama çarpıp dağılan yağmur damlaları?

-Sevgi emekti…sevgi sıcacık bir dost eliydi…gün gelir yapraklar kurur düşer…çoşkun akan ırmak durulur… Güneş açar yağmur damlaları giderdi…

Kırgız yazar Cengiz Aytmatov‘un 1970 yılında yayımlanan aynı adlı romanından 1977 yılında Atıf Yılmaz tarafından uyarlananan ve Türk Sinemasının unutulmazları arasında yer alan Selvi Boylu Al Yazmalım filmi önümüzdeki günlerde bir televizyon dizisi olarak ekranlardaki yerini alacak. Son olarak Fatmagül’ün Suçu ne? dizisi ile başarısını sürdüren Ay Yapım tarafından hazırlanacak olan dizide Asya ve İlyas’ı kimlerin canlandıracağı henüz belli değil. Senaryosunu Mahinur Ergün’ün yazacağı dizinin büyük olasıkla Atv’de gösterilmesi düşünülüyor.



İffet Dizisi – Star Tv

Başrolde Deniz Çakır ve sürpriz isimlerin yer alacağı ‘İffet’ yeni dönemde Star ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

İffet rolünü son dönemlerin başarılı oyuncusu Deniz Çakır’ın canlandıracağı dizinin yapımcılığını Gold Film üstlenecek. Yönetmenliğini Faruk Teber’in yapacağı ‘İffet’in senaryosunda ise Müjdan Kayserli’nin imzası bulunacak.

Yıllar önce sinema filmi olarak çekilen ve 21 yaşındaki genç bir kızın intikam hikayesini anlatan İffet’de başrolleri Müjde Ar ve Faruk Peker paylaşmıştı.



Reis Dizisi

Adanalı dizisi kasım sonunda biten Mehmet Akif Alakurt, yine iddialı bir proje ile ekrana dönecek. Yapımcıların peşinden koştuğu Alakurt, ATV‘de yayınlanacak Reis adlı dizide başrol oynayacak. Most Production‘ın imza atacağı dizi sıcak bir aile hikâyesini konu alıyor. Yeni yayın dönemi için hazırlanan dizinin diğer oyuncu kadrosu önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. (Televizyon Gazetesi)



Yaz Kızım Dizisi

Televizyon Gazetesi’nin haberine göre, Ntv’de Haftasonu programına konuk olan Oya Başar yeni bir dizi için hazırlandığını söyledi. Bir buçuk ay içinde hayata geçecek olan projenin yazım aşamasının bittiğini belirten usta oyuncu dizinin adının “Yaz Kızım” olduğunu ve hakim bir hanımın hikayesini ekrana taşıyacağını söyledi.



Gümüş Lale Dizisi

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre Demet Akbağ, ünlü yönetmen ve yapımcı Ezel Akay’ın Sami Dündar ile çekeceği “Gümüş Lale” dizisi için anlaştı.

TRT 1′de ekrana gelecek olan dizinin hikâyesi 18. yüzyılda geçiyor. Dizinin oyuncu kadrosu için de hazırlıklar yoğun şekilde sürüyor. Ezel Akay, projede özellikle yeni yeteneklere şans vermeyi istiyor. Geçen yıllarda çektiği “Karagöz Hacivat Neden Öldürüldü?” ve “Yedi Kocalı Hürmüz” gibi tarihi filmleriyle beğeni toplayan Ezel Akay, bir süredir Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü?nde deneme çekimi yapıyor.



İngiliz Kemal Dizisi

“Son Osmanlı-Yandım Ali”nin vatansever külhanbeyi Kenan İmirzalıoğlu‘na yeni görev! Yakışıklı jön, ‘İngiliz Kemal’ adlı dizide, efsanevi Türk casusu Ahmet Esat Tomruk’u canlandıracak.

Kurtuluş Savaşı’nda Teşkilat-ı Mahsusa adına çalışan ‘İngiliz Kemal’ lakaplı Türk casusu Ahmet Esat Tomruk’un hayatı TV dizisi oluyor. Gelecek sezon yayınlanması planlanan dizide ‘İngiliz Kemal’i Kenan İmirzalıoğlu canlandıracak. Oyuncu kadrosu için, İmirzalıoğlu‘nun Ezel dizisindeki rol arkadaşları Cansu Dere, Barış Falay, Yiğit Özşener gibi oyuncuların da ismi geçiyor. ‘Aşk-ı Memnu’, ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?‘ ve ‘Yaprak Dökümü‘ne imza atan Kerem Çatay, ‘İngiliz Kemal‘in yapımcılığını üstlendi.

Akşam Gazetesi’nin haberine göre Boksör olan, iyi derece de İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Rumca bilen Ahmet Esat Tobruk, İstanbul’un işgali sırasında tutuklanan İttihatçıları kurtarmak için boksör İngiliz subaylarla ringe çıkıp istihbarat toplayarak, casusluğa başladı. Kendini Amerikalı bir gazeteci olarak tanıtıp, Yunan hatlarına sızan ve Türk cephesine önemli bilgiler sağlayan Ahmet Esat Bey, savaş bitip Cumhuriyet ilan edildikten sonra görevini bırakıp İstanbul’a yerleşti. Rehberlik ve tercümanlık yaparak geçimini sağlayan Ahmet Esat Bey ‘Tomruk’ soyadını aldı. 1964′te 72 yaşında öldü.

İSTANBUL’UN İŞGALİNİ GÖRMÜŞTÜ
Kenan İmirzalıoğlu, 2007 yılında vizyona giren ‘Son Osmanlı-Yandım Ali’ filminde ‘Yandım Ali’ adındaki İstanbul kabadayısını canlandırmıştı. Sinema salonlarında 1 milyon 87 bin 209 kişi tarafından seyredilen dönem filminde, İstanbul’un işgali sırasında düşmanla işbirliği yapan vatan hainlerinin peşinde olan ‘Yandım Ali’nin hikâyesi anlatılmıştı.

Kaynak: Akşam


Muhacir Masalı Dizisi

Balkanlar’daki soydaşlarımızın 20. yüzyılda yaşadığı en önemli dramlardan biri olan ‘mübadele’nin dizisi çekiliyor.
1923 yılında Lozan Antlaşması’na ek protokol uyarınca Türkiye ve Yunanistan’ın kendi ülkelerinin vatandaşlarını din esası üzerine zorunlu göçe tabi tutmasını esas alan mübadele (değişim), “Muhacir Masalı” adıyla dizi film oluyor.
Kırık Kanatlar, Köprü ve Vali gibi dizi ve filmlerin yönetmeni M.Çağatay Tosun’un yöneteceği dizinin senaryosu Uçuk Fikirler Ofisi’ne ait. Oyuncu seçimi süren dizinin yayınlanacağı kanal henüz kesinleşmiş değil.
Yeni yayın döneminde Fox TV’de ekrana gelecek olan ‘Çakıl Taşları’ adlı dizinin setinde bulduğumuz Çağatay Tosun, “Muhacir Masalı’nı çekeceğimiz doğru; ama oyuncular konusunda bir şey söylemek için henüz erken. Bir de bu proje bu döneme yetişmez. Gelecek dönem için düşünüyoruz. Çünkü büyük bir prodüksiyon olacak. Çekimlerine ancak Ramazan’dan sonra başlayabiliriz.” dedi.
“Muhacir Masalı” için başta Selanik olmak üzere Ayvalık’ta dev platolar kurulacak. Binlerce figüranın görev alacağı dizi için 3D animasyon tekniği kullanılacak. Animasyonları, Amerikalı bir ekip tarafından yapılacak dizi için, göçmenleri bir yıl boyunca Selanik’ten İstanbul ve İzmir’e taşıyan ‘Gülcemal Vapuru’nun da bir benzeri inşa edilecek. Filmin yapımcılığını ise Pusula Film üstleniyor.
Türkiye-Rum nüfus mübadelesi kapsamında Türkiye’de sadece İstanbul ile Gökçeada ve Bozcaada’da oturan Rumlar, Yunanistan’da ise sadece Batı Trakya Türkleri mübadeleden muaf tutulmuşlardı.
Mübadelede Yanya, Selanik, Drama, Kavala, Vodina ve Girit’ten Türkiye’ye gelen nüfus, Doğu Trakya ve Batı Anadolu’da Rum azınlığın ayrılışı ile boşalan beldelere yerleştirildi. Mübadillerin yoğun olarak iskan edildikleri şehirler Adana, Edirne, Balıkesir, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, İzmir, Kocaeli, Mersin, Manisa, Çanakkale ve Bursa oldu.
Yusuf Bülbül – Zaman


Kuyucaklı Yusuf Dizisi Yakında

Kuyucaklı Yusuf Dizisi - Talat Bulut ve Derya Arbaş

Sabahattin Ali‘nin 1937 yılında yazdığı romanı “Kuyucaklı Yusuf”, Tomris Giritlioğlu tarafından televizyona uyarlanıyor. Asis‘in yapımcılığını yaptığını cast çalışmları devam ediyor.

Kuyucaklı Yusuf, Sabahattin Ali‘nin 1937 yılında yazdığı romanıdır. Sabahattin Ali, bu romanında Anadolu insanını, bu insanların düşünüş ve yaşayış tarzlarını okuyucuya anlatmaya çalışmaktadır. Sabahattin Ali, bu romanı için gereken malzemeyi asılsız bir ihbar nedeniyle üç ay yattığı hapiste ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinde yaptığı öğretmenlik görevleri sırasında toplamıştır.
http://www.blogger.com/img/blank.gifhttp://www.blogger.com/img/blank.gif
Roman, 1985 yılında Fevzi Tuna tarafından sinemaya’da uyarlanmış, filmin başrollerinde o dönemde Talat Bulut ve genç yaşta aramızdan ayrılan Derya Arbaş başrolde oynamışlardır.

Kuyucaklı Yusuf Dizisinin Genel Özeti: Ailesi eşkiyalar tarafından öldürüldükten sonra yetim kalan Yusuf’u idealist bir kaymakam olan Selahattin Bey evlat edinir. Yusuf birlikte büyüdüğü kaymakamın kızı Muazzez’e aşık olur. Fakat Hilmi Bey’in oğlu Şakir, Muazzez’le evlenmek isteyince Yusuf’la aralarında büyük bir çatışma başlar.

2011 Yeni Başlayacak Diziler 2


İnternetten derlenmiştir.

2012'de Başlayacak Diziler için tıklayınız...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Paylaşımınız için teşekkürler...

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger