17 Mayıs 2011 Salı

İlginç Web Siteleri

İnternette her gün e-posta adresiniz ve sosyal ağlar arasında mekik dokuyorsanız yer imlerinize yeni siteler eklemenizin zamanı gelmiştir. İşte faydalı web siteleri.
İnternet sayesinde artık işten eğlenceye kadar birçok farklı konuda vakit geçirebiliyorsunuz. Tüm dünyayı saran bu ağ özel fikirleri zenginlikle ödüllendiriyor.

Yetenekli beyinler fikirlerini güzel tasarlanmış bir web sitesiyledesteklediği zaman kısa sürede dünyanın en zenginleri arasındaki yerini alıyor.

Site Dağırcığınız Genişlesin

Ancak, tüm büyük platformlar gibi internetin de bir sorunu var. Bu sanal ağ o kadar büyük ki insanlar artık yeni tatlar aramak yerine alıştıklarısitelerden ileriye gitmiyor. İnternet üzerinden bulduğumuz sitelersayesinde yeni sayfalarla tanışın ve eğlenin.

Kıyafetleriniz Yakışıyor mu?

Bazen nasıl göründüğünüz konusunda arkadaşlarınızın ya da yakınçevrenizin yaptığı eleştiriler yeterli olmayabilir. Gerçekten bir fikir almak için biraz acımasız da olsa sizi hiç tanımayan insanları ayna olarak kullanabilirsiniz. Gettryiton'un kuruluş mantığında bu fikir yatıyor.

www.gotryiton.com

Kıyafetlerle ya da takılarla çektirdiğiniz fotoğrafları profilinize yüklüyorsunuz. Mobil uygulama olarak da çalışan sistemde, insanların önüne rastgele fotoğraflar geliyor buradan kişinin üzerindekilerin yakışıp yakışmadığına dair oylama yapıyor.

Tıklayın Dünyayı Kurtarın

İnsanlar ne kadar dünya için bir şeyler yapmak isteseler de sosyal örgütlere maddi destek vermek konusunda pek başarılı değiller. Bu proje, insanların başarılı olduğu bir konuya eğilerek sivil toplum örgütlerinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

www.ekledestekle.com

Her gün sosyal ağlar üzerinden onlarca siteyi ve içeriği beğenen kişilere yönelik olan bu projede hem vakit geçiriyorsunuz hem de insanlara yardımediyorsunuz.

Dünyayı Dolaşacak Çılgın Fikir

Dünyayı dolaşıp hiç para harcamamayı herkes ister. Ancak bunu yapabilmek için ya bir hayır severin desteği lazım ya da sürekli araçlarabinen kaçak bir yol olmanız gerekli. Bir Türk tasarımcı geliştirdiği projeylebu sorunları aşmış gözüküyor.

www.designerontheroad.com

Sitede göreceğiniz gibi, Çağrı Cankaya bu projesinde farklı ülkelere gidip burada tasarımlar yaparak hiç para harcamadan dünyayı dolaşmayı hedefliyor. Site üzerinden kendini destekleyen kişilerin yardımlarıyladünyayı dolaşacak olan Cankaya daha şimdiden iki ülkedeki firmalardandestek almış bile.

Usta Yorumcuların Sitesi

Teknoloji severler haber sitelerindeki bazı yorumcuların yaptıkları işi fazlasıyla ciddiye aldığını görmüştür. Bazı insanlar, sanki maaşlı görevleri gibi haberlerin altına upuzun yorumlar yazıp ülke gündemini yönlendirmeye çalışıyor.

eyje.org

Bu sitede, aynı mantıkla hazırlanmış bir sosyal ağ. Yorumcular yinehaberleri yorumlayarak kendilerini ön plana çıkartabiliyor.

Üyeler yorumları oylayarak kendine benzer fikirlere sahip insanların daha popüler olmasını sağlıyor.

kaynak: shiftdelete

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger