26 Haziran 2011 Pazar

2011 Yılının En Popüler Teknolojileri

Teknoloji dünyası artık sadece bilgili ve işin uzmanı olan elit bir kesime hitap etmiyor. Ürün çeşitliliği ile bol üretim teknolojik ürünleri de beyaz ve kahverengi eşya kadar yaygın hale getirdi.Tüketiciler bir ürün alırken özellikleri kadar bu ürünlerin popülerliğine de önem vermeye başladı. Devir sosyal yaşam göstergesi olan teknolojik gelişme ve ürünlerde.

İnsanlar Nelere İlgi Gösteriyor?
Bunlar sadece satın alınabilir şeylerle de kısıtlı değil. Teknolojik ürün kadar web siteleri de popülerliklerine göre ziyaret ediyor.

İşte 2011'in en çok ilgi çekenleri...
1.Uygulamalar

Haberden, oyuna, hava durumundan para bilgilerine kadar uygulamalar hayatımızın büyük bir parçası oldu. 2011 yılında artan akılıl telefon kullanımı en çok uygulama geliştiricilere yaradı.

2.Dokunmatik Ekranlı Ürünler

Cep telefonundan monitörlere kadar herkes satın aldığı ürünlerde dokunmatik özelliği olmasını istiyor. 2011 yılında dokunmatik ekranlar altın çağını yaşamaya başladı.

3.WikiLeaks

Amerika'nın korkulu rüyası haline gelen WikiLeaks 2011'e hızlı bir giriş yaptı. Tüm dünyanın konuştuğu site gizli belgeleri açıklamaya devam ediyor. WikiLeaks bu gizli belge açıklama sitelerinin de sayısının artmasını sağladı.

4.Sosyal Ağlar

Başta Facebook olmak üzere sosyal ağların internet üzerindeki gücü giderek artıyor. Bu siteler artık mobil destek sayesinde SMS ile bile kontrol ediliyor. İnsanlar için Facebook ve Twitter çok popüler.

5.Android Yükselişte

Apple ürünleri mobil sektörün hâlâ lideri olabilir ancak Android'li tabletler ve cep telefonları tüketicilerin tercihi olmaya devam ediyor. 2011 yılında Android'in popülerliği hızla yükselmeye başladı.

6.Wireless Destekli Mobil Cihazlar

İnsanlar artık internete girmek için mobil cihazları tercih ediyor. Kablosuz ağ, LTE ve 3G desteği olan cihazların satışı 2011 itibariyle üst düzeye ulaştı. Firmalar ise bu ürün gamındaki ürünlerinin üretimini iki katına çıkartmış durumda.

7.Oyun Ve Film Serileri

2011 yılında hem film hem de oyun dünyasında ünlü serilerin devamı gelecek. Yeni X-Men filmi, Thor, Harry Potter gibi filmler dışında Modern Warfare 3, Assassin's Creed Revelations ve Halo gibi devam yapımları da tüketici tarafından büyük ilgi görüyor. Bu sinema ve oyun teknolojisinin dibi olan yapımlar eskiden ilgi görmezken şimdi trendler listesinde hızlı yükseliyor.

8.Online Fırsat Alışverişi

Online alışveriş dönemini Amazon, eBay ve Groupon olarak üçe ayırabiliriz. Bu üç site online alışveriş alışkanlıklarını sonsuza kadar değiştirdi. 2011 yılında Groupon sayesinde online alışveriş çok daha yaygın bir klitleye yöneldi. Fırsatlı ürün almak isteyen insanlar bu tarz siteleri çok popüler yaptılar.

9.Akıllı Otomobiller

Bir dönem Kara Şimşek gibi dizilerde bulunan kendi kendini kullanan araç teknolojisi yavaş yavaş gerçek oluyor. Google'ın bu konudaki projesini açıklamasından sonra benzer ürün geliştiren herkes ortaya çıkmaya başladı. Bu yılın en çok beğenilen teknolojilerinden biri de kendi kendini süren araçlar.

10.Cloud Computing

Cloud teknolojisi interneti bir bilgi bulutu olarak kullanıyor. Bu dev bulutun içerisine ise istediğiniz bilginizi depolayabiliyorsunuz. Cloud depolama ve uygulama hizimetleri 2011 itibariyle iyice ilgi göstermeye başladı.

Kaynak
Google search: 2011 Yılının En Popüler Teknolojileri
Sizce bu yılın en popüler teknolojileri nelerdir?

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger