22 Haziran 2011 Çarşamba

Troia Şeffaf Beygir Film Şenliği

Troia Şeffaf Beygir Film Şenliği başlıyor.
En 1. Uluslararası Geleneksel Çanakkale Troia Şeffaf Beygir Film Şenliği

Çanakkale'de, "En 1. Uluslararası Geleneksel Çanakkale Troia Şeffaf Beygir Film Şenliği" kapsamında, sinemaseverler 7 mahallede, 7 sinemada buluşacak.

Şenliğin komite Başkanı Başol Özyayla, Yalı Hanı'nda komite üyeleri Saim Yavuz ve İsmail Erten ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, film şenliğinin, 18-24 Temmuz tarihlerinde yapılacağını söyledi.

Bu kapsamda sinemaseverlerle kentin 7 mahallesinde, 7 sinemada buluşacaklarını ifade eden Özyayla, "Yıldızların altında bu yıl da film seyretmeye devam edeceğiz. Geçen seneden farklı olarak organizasyonun tanıtımına biraz ağırlık vermeye karar verdik. Sesimizi geçen sene duyuramadığımızı düşünüyoruz. Bu sene duyuru ve tanıtım faaliyetlerine önem vermeye çalışıyoruz" dedi.

Şenlikte çok sayıda misafir ağırlayacaklarını belirten Özyayla, seyircinin karşısına çıkarmak üzere pek çok filmle anlaşma yaptıklarını bildirdi.

Özyayla, şöyle konuştu:

"Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz şenliğimiz bizim için her zaman 'en birinci' olduğu için adını, 'En 1. Uluslararası Geleneksel Çanakkale Troia Beygir Film Şenliği' koyduk. Seyircinin karşısına çıkarmak üzere Handan İpekçi'nin "Çınar Ağacı", Selim Demirdelen'in "Kavşak", Seren Yüce'nin "Çoğunluk", Murat Şeker'in "Çakallarla Dans", Sinan Çetin'in "Kağıt", Hakan Algül'ün "Eyyvah Eyvah 2", Orhan Oğuz'un "Hayda Bre" ve Ali İlhan'ın "Sinyora Enrico" adlı filmleriyle anlaşma yaptık.

Şenlikte ayrıca Yönetmen Murat Şeker'in 'Bir Film Nasıl Şekerlenir?', Yönetmen ve Senarist Turgut Yasalar'ın, 'Bir Senaryo Nasıl Film Olmaz?' ve Sinema Yazarı Uğur Vardan'ın da 'Bir Film Nasıl Ofsayda Düşer?' adlı söyleşileri de gerçekleştirilecek."

Komitesi üyesi Saim Yavuz ise, şenliğin başlamasıyla birlikte sanatçıların katılımıyla Saat Kulesi önünden başlayacak yürüyüşün, Yalı Hanı'nda sona ereceğini belirterek, daha sonra da ödül ve gala gecesi töreninin yapılacağını bildirdi. AA

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger