12 Temmuz 2011 Salı

Ucuz iPhone Eylül'de geliyor!

Eylül ayında yeni iPhone modellerini piyasaya çıkarmaya hazırlanan Apple'ın ucuz fiyatlı iPhone'u 200 dolardan (iPhone 4'ün 3'te 1'i) piyasaya çıkaracağı belirtildi.
Yeni iPhone’ların boyutunun ise iPhone 4’ten 3’te 1 oranında daha küçük olacağı belirtiliyor. İş çevrelerine hitap eden haber ajansı Bloomberg’in konuyla ilgili haberinde verdiği bilgilere göre 600 dolar fiyatlı iPhone eylül ayında yeni versiyonla birlikte 200 dolar olacak.

Apple ucuz fiyatlı iPhone ile oldukça etkili olduğu akıllı cep pazarının yanı sıra düşük segmentteki pazara da adım atmış olacak. Firmanın bu sayede son dönemde ciddi çıkış yakalayan Android işletim sisteminin önüne keseceği, diğer taraftan da global pazarın lideri Nokia ile ciddi rekabete gireceği belirtiliyor.

KİLİTSİZ SATILACAK
Ucuz fiyatlı iPhone modelini kontrat zorunluluğu olmadan, kilitsiz satmayı planlayan Apple yeni üründe ‘home’ (ana ekran) tuşuna yer vermeyecek ayrıca üründe fotoğraf ve video teknolojilerinde şu anki modellerden daha eski teknolojilere yer veriliyor olacak.

Apple CEO’su Steve Jobs’un düşük fiyat stratejisiyle iPhone’u daha fazla kişiye ulaştırmak, Android cihazların saltanatını sarsmak istediği belirtiliyor. Yeni model telefonların başta Çin ve Hindistan olmak üzere gelişmekte olan ülke pazarlarında da büyük ilgi göreceği ifade ediliyor.(milliyet)

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger