26 Eylül 2011 Pazartesi

Çanakkale’de Atış Poligonu Açıldı

Çanakkale'de yenilik ve duyuruları yayınlamaya devam ediyoruz. Çanakkale’de Atış Poligonu Açıldı.

Çanakkale’de Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Avcılık ve Atıcılık İl Temsilciliği’nin ortaklaşa kurduğu poligonun açılışı için Valilik Trap Kupası Müsabakası düzenledi. Poligon açılışında, Vali, Belediye Başkan Yardımcısı, Başsavcı,Milletvekili trap tüfeği ile atış yaptı.

Çanakkale’deki Radar yolunda 3 dönümlük arazi üzerine kurulan ve 50 bin TL’lik harcamayla oluşturulan, müsabaka standartlarına uygun poligonun açılışını Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Başkanı Latif Aral Aliş, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Başsavcı Salih Çokal, Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Doğan Anşin, Çanakkale Avcılık ve Atıcılık İl Temsilcisi Hüseyin Bilgiç ile kentteki Avcılık ve Atıcılık Kulüpleri’nin başkanları birlikte yaptı. Çanakkaleli çok sayıdaki avcı, açılış nedeniyle, son iki gündür süren trap müsabakasını izlemek için poligonda biraraya geldi.

Bir konuşma yapan Vali Tuna, “Trap sporunun Çanakkale’de sevdirilmesi ve tanıtılması amaçlanmakta. Bu poligon, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutularak, Ata sporumuz olan avcılık ve atıcılık sporuna eğilmelerini sağlayacak. Ülkemizin, Dünya klasmanında en iyi derecelerde temsil edecek sporcular yetiştireceğine inandığım bir tesisteyiz. Bu anlamda, atıcılık sporunun gelişmesine valilik olarak her zaman destek vereceğiz” dedi.

Avcılık ve Atıcılık İl Temsilcisi ve Valilik makam şoförü görevini yürüten Hüseyin Bilgiç, “Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Avcılık ve Atıcılık Federasyonu başta olmak üzere, Çanakkale ve Kepez Belediye Başkanlıkları, Devlet Su İşleri İl Müdürlüğü gibi birçok kuruluşun katkılarıyla yaklaşık 50 bin TL harcayarak oluşturduğumuz poligon sayesinde, atıcılık sporunu kentte geliştirmeyi hedefliyoruz. Poligonu kurduğumuz 3 dönümlük arazi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na aitti. Yaptığımız girişimler sonucu, arazinin kullanım hakkını 49 yıllığına Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis ettirdik. Müsabaka standartlarına uygun 5 yollu trap atışı poligonunun açılışını yapmak, bu spora gönül verenleri mutlu etti” diye konuştu.

Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Başsavcısı Salih Çokal, Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parklar Müdürü İsrafil Erdoğan ile yarıştı. 20 şer atış yapan protokolde trap plaklarını kalbura çeviren Vali Tuna 10, Milletvekili Daniş ve Milli Parklar Müdürü Erdoğan 6, Belediye Başkan Vekili Erkek 5, Başsavcı Çokal ise 4 isabetli atış yaptı.

Açılış töreni, iki gündür süren Çanakkale Valiliği Trap Kupası’nda başarı elde eden atıcıların ödüllendirilmesiyle son buldu. Çanakkaleli Atıcılar, Gençlerde ilk 3 dereceyi paylaşan başarılı isimleri uzun süre alkışladı. Çanakkale Cevatpaşa Avcılık ve Atıcılık Kulübü’nden 13 yaşındaki Erkut Erten, müsabakalarda 1′inci oldu. Minik atıcı madalya ve kupasını Belediye Başkan Yardımcısı Erkek’in elinden aldı. Müsabakalarda, Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü’nden Mertcan Dikmen 2′nci olurken, aynı kulüpten Samet Bıyıklı da 3′üncü oldu. dha

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger