10 Ocak 2013 Perşembe

2013 de çıkacak cep telefonları

Yeni yılın yeni cep telefonları yolda!
2012 yılı boyunca birçok telefon piyasaya sürdü; 2013 yılı da farklı olmayacak. Özellikle Android işletim sistemli telefonlar karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

İşte yeni yılın ilk aylarında piyasaya girmesi beklenen telefonlar;

LG Electronics Optimus G
Piyasaya çıkış tarihi: 2013'ün ilk çeyreği
Üretici fiyatı: Henüz belli değil
Özellikler: LTE, HSPA+, Wi-Fi n, 4.7 inç dokunmatik ekran (HD), 1.5 GHz dört çekirdekli işlemci, 13 megapiksel kamera, 32 GB hafıza , A-GPS, NFC, Bluetooth, USB, GSM quad band.
İşletim sistemi: LG Optimus arabirimli Android 4.0 ya da Android 4.1
Değerlendirme: LG Optimus G, dört çekirdekli işlemcisi ve LTE desteğiyle son derece etkileyici bir telefon. Rakiplerini kesinlikle çok zorlayacak.

Sony Xperia V
Piyasaya çıkış tarihi: 2013'ün ilk çeyreği
Üretici fiyatı: 579 avro (sözleşmesiz)
Özellikler: LTE, HSPA+, Wi-Fi n, 4.3 inç dokunmatik ekran (HD), 13 megapiksel kamera, 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci, A-GPS, genişletilebilir hafıza (microSD), NFC, Bluetooth, USB, GSM quad band.
İşletim sistemi: Sony arabirimli Android 4.0 (Android 4.1'e yükseltilebilecek)
Değerlendirme: Sony Xperia V'i tasarlarken, donanım açısından hiçbir eksiği olmaması için çok uğraşmış. Daha önce 2012 sonlarında piyasaya çıkacağı duyurulan telefonun 2013 başlarında çıkmasını bekliyoruz.

HTC One SV (LTE modeli)
Piyasaya çıkış tarihi: Ocak 2013
Üretici fiyatı: 429 avro (sözleşmesiz)
Özellikler: LTE, HSPA+, 4.3 inö dokunmatik ekran (Super LCD2), 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci, Wi-Fi n, Dual WLAN, 5 megapiksel kamera, genişletilebilir hafıza (microSD), A-GPS, NFC, Bluetooth, USB, GSM quad band.
İşletim sistemi: HTC Sense 4.1 arabirimli Android 4.0 (HTC Sense 4+ ve Android 4.1'e yükseltilebilir).
Değerlendirme: HTC One SV'nin LTE destekli modeli, nispeten ucuz, oldukça dikkat çekici bir telefon. Güçlü donanımı ve LTE desteği sayesinde akıllı telefon pazarında sağlam bir yer kapmasını bekliyoruz.

Samsung Ativ S
Piyasaya çıkış tarihi: Ocak 2013
Üretici fiyatı: 589 avro (sözleşmesiz), 550 avrodan başlayan fiyatlarla ön sipariş vermek mümkün.
Özellikler: 4.8 inç dokunmatik ekran (Super AMOLED), 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci, Wi-Fi n, HSPA, 8 megapiksel kamera, A-GPS, genişletilebilir hafıza (microSD), Bluetooth, USB, GSM quad band.
İşletim sistemi: Windows Phone 8
Değerlendirme: Samsung, Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows Phone 8'e yatırım yapmaya devam ediyor. Ativ S, 4.8 inç AMOLED ekranıyla dikkat çekiyor. LTE desteğinin olmaması üzücü. Daha önce 2012 sonunda piyasaya sürüleceği duyurulan Ativ S, 2013 başlarında karşımıza çıkacak.

ZTE Grand X LTE
Piyasaya çıkış tarihi: 2013'ün ilk çeyreği
Üretici fiyatı: Henüz belli değil
Özellikler: LTE, HSPA+, Wi-Fi n, 4.3 inç dokunmatik ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci, 8 megapiksel kamera, A-GSP, Bluetooth, USB, GSM quad band.
İşletim sistemi: Android 4.0 (Android 4.1'e yükseltilip yükseltilemeyeceği henüz belli değil).
Değerlendirme: Grand X LTE, Çin'de üretilen bir telefon. ZTE'nin bu modeli çok hızlı internet bağlantısı sağlayan LTE desteği sunuyor.

Samsung Galaxy Grand
Piyasaya çıkış tarihi: Henüz belli değil ama 2013 ilk çeyreğinde çıkmasını bekleniyor.
Üretici fiyatı: Henüz belli değil
Özellikler: 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci, 5 inç dokunmatik ekran, Wi-Fi n, HSPA+, 8 megapiksel kamera, genişletilebilir hafıza (microSD), A-GPS, USB, Bluetooth, GSM quad band.
İşletim sistemi: Samsung TouchWiz arabirimli Android 4.1 (Android 4.2'ye yükseltilip yükseltilemeyeceği henüz belli değil).
Değerlendirme: Duyurusu yeni yapılan 5 inçlik bu Samsung'un hem tek hem de çift sim kartlı modeli piyasaya sürülecek. Fiyat konusunda henüz üreticiden bir açıklama yapılmadı. Ama Samsung'un ilk 5 inç ekranlı telefonu Galaxy Note kadar yüksek olmayacağını tahmin ediyoruz. Neden mi? Çünkü Galaxy Grand'ın ekranı daha düşük çözünürlüğe sahip olacak.

HTC One SV (LTE yok)
Piyasaya çıkış tarihi: 2013 Ocak ayı ortaları
Üretici fiyatı: 399 avro (sözleşmesiz)
Özellikler: 4.3 inç dokunmatik ekran (Super LCD2), 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci, Wi-Fi n, Dual-WLAN, HSPA+, 5 megapiksel kamera, genişletilebilir hafıza (microSD), A-GPS, NFC, Bluetooth, USB, GSM quad band.
İşletim sistemi: HTC Sense 4.1 arabirimli Android 4.0 (HTC Sense 4+ ve Android 4.1'e yükseltilebilir).
Değerlendirme: HTC'nin orta seviyedeki temsilcisi olan One SV'nin pek de ucuz olduğu söylenemez. Birkaç sıra ileride yer verdiğimiz LTE'li modelin daha ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz.

Sony Xperia E Dual
Piyasaya çıkış tarihi: 2013'ün ilk çeyreği
Üretici fiyatı: 169 avro (sözleşmesiz)
Özellikler: Çift SIM kartı, 3.5 inç dokunmatik ekran, Wi-Fi n, HSPA, 5 megapiksel kamera, A-GPS, genişletilebilir hafıza (microSD), Bluetooth, USB, GSM quad band.
İşletim sistemi: Sony arabirimli Android 4.0 (Android 4.1'e yükseltilebilecek).
Değerlendirme: Çift sim kartlı, Android işletim sistemli, nispeten ucuz bir telefon arayanlar için. Android 4.1'li model daha sonra piyasaya çıkacak

Nokia Lumia 620
Piyasaya çıkış tarihi: 2013'ün ilk çeyreği
Üretici fiyatı: Yaklaşık 200 avro (sözleşmesiz)
Özellikler: 3.8 inç dokunmatik ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci, Wi-Fi n, HSPA+, 5 megapiksel kamera, A-GPS, Nokia Maps, genişletilebilir hafıza (microSD), NFC, Bluetooth, USB, GSM quad band.
İşletim sistemi: Windows Phone 8Değerlendirme: Nokia Lumia 620, Windows Phone 8 işletim sistemini uygun fiyatla buluşturuyor. İddialı tasarımı özellikle gençlerin dikkatini çekeceğe benziyor.

Sony Xperia E
Piyasaya çıkış tarihi: 2013'ün ilk çeyreği
Üretici fiyatı: Yaklaşık 159 avro (sözleşmesiz)
Özellikler: 3.5 inç dokunmatik ekran, W-Fi n, HSPA, 3.2 megapiksel kamera, A-GPS, genişletilebilir hafıza (microSD), Bluetooth, USB, GSM quad band.
İşletim sistemi: Sony arabirimli Android 4.1 (Android 4.2'ye yükseltilip yükseltilemeyeceği henüz belli değil).
Değerlendirme: Küçük boyutlarda üretilen ilk Android 4.1 telefonlardan birisi olan Xperia E'yle Sony, çok iyi bir fiyat teklifi sunuyor.

Nokia Asha 206
Piyasaya çıkış tarihi: 2013'ün ilk çeyreği
Üretici fiyatı: Yaklaşık 70 avro (sözleşmesiz)
Özellikler: Çift SIM kartı, 1.3 megapiksel kamera, MP3 oynatıcı, genişletilebilir hafıza (microSD), EDGE, Bluetooth, USB, GSM dual band.
İşletim sistemi: Özel (S40)
Değerlendirme: Nokia Asha 206, 2013'ün ilk günlerinde piyasaya çıkacak çift SIM kart destekli, klasik görünüşlü bir telefon. Uygun fiyatını göz önüne alırsak gayet iyi bir teklif.

Nokia Asha 205
Piyasaya çıkış tarihi: 2013'ün ilk çeyreği
Üretici fiyatı: Yaklaşık 70 avro (sözleşmesiz)
Özellikler: Mekanik QWERTY klavye, çift SIM kartı, 0.3 megapiksel kamera, MP3 oynatıcı, genişletilebilir hafıza (microSD), EDGE, Bluetooth, USB, GSM quad band.
İşletim sistemi: Özel (S40)
Değerlendirme: Nokia Asha 205, mekanik klavye dışında telefonundan pek fazla şey beklemeyenler için tasarlanmış bütçe dostu bir telefon.

kaynak:webden derlenmiştir.

2 yorum:

Safdar Ali dedi ki...

Çok detaylı ile yazılan güzel. Ben sizin bilgi gerçekten takdir. Her yerde cep telefonlarını kullanarak en yaygın şimdi Android destekli cep olduğunu. ucuz cep telefonu

jay paul dedi ki...

Congratulation for the great post. Those who come to read your article will find lots of helpful and informative tips.

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger