4 Haziran 2012 Pazartesi

Twitter 1 milyar dolar kazanabilir

Twitter'ın 2014 Yılı Reklam Kazanç Tahmini 1 Milyar Dolar...
Reklam kazanç tahminleri sürekli arttırılan Twitter, Bloomberg tarafından belirtildiğine göre 2014 yılında 1 milyar dolar reklam gelirine kavuşacak.

Daha önce Twitter reklam gelirleri ile alakalı eMarketer 2013 yılı tahmini olan 400 milyon dolar rakamı GroupM tarafından arttırılmış, araştırma firması Twitter reklam kazancının 2012 yılının sonuna kadar 400 milyon doları bulabileceğini öne sürmüştü.

eMarketer da Twitter’ın reklam ataklarının ardından tahminlerinde yükseltme yaparak, firmanın 2014 yılı sonunda 540 milyon reklam kazancı yapacağını belirtmişti.

"Promoted tweets ile reklam hizmetini başlatan, ardından self servis reklamlar ile küçük ve orta ölçekli işletmelere de ulaşan Twitter’ın 140 milyon kullanıcısının bulunduğu biliniyor. Firma reklam alanında son atağını mobil reklam hizmetini başlatarak yapmıştı."

Bu arttırıma rağmen, Bloomberg gazetesi ile bilgi paylaşan yetkililer, rakamların beklenilenin üstünde olacağını açıkladılar. Kaynaklara göre, Twitter üzerinde reklam veren firma sayısı oldukça hızlı bir şekilde artmakta.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger