8 Ocak 2013 Salı

Çanakkale Çin'de tanıtılacak

Çanakkale Valisi, Çin'in Şangay şehrinde 7-9 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek gıda fuarına iş adamları ile katılacaklarını söyledi.
Vali, Çin'in Şangay şehrinde 7-9 Mayıs tarihlerinde yapılacak gıda fuarı dolayısıyla bir tanıtım toplantısı düzenledi. Vali, fuar için görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, dünyanın en büyük gıda ithalatçı ülkesi olan Çin'de Çanakkale olarak stant açmayı planladıklarını söyledi.

Vali, "Bu hareketimizin Türkiye'nin diğer illerine de örnek olacağını düşünüyorum. Fuarda bu yıl onur konuğu ülke Türkiye. Geçen yıl bu fuara ülkemizden katılan kurum ve firma sayısı 26'dır. Biz ise bu yıl sadece Çanakkale olarak 100 firmayla katılmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken uzun vadeli düşünüyoruz. Çin, dünyanın en hızlı gelişen ve kalkınan ülkesi unvanını taşıyor. Nüfusunun 1,3 milyar dolayında olduğu tahmin ediliyor. Çin ekonomisi son 30 yılda 20 kat büyüme kat etmiş. Böyle devasa ekonomisi olan Çin'e gitme konusunda hazırlıklara başladık. Fuarına gideceğimiz Şangay'da 46 sanayi ve teknoloji geliştirme bölgesi bulunuyor. Bu fuarda özellikle tarım ve gıda, turizm ile lojistik ve denizcilik sektörlerinde görüşmeler planlanıyor. Çinlilerin ilimizdeki Troia antik kenti'ne özel bir ilgisinin olduğunu da belirtmek lazım. Ticaret odası ve tarım ofisi ziyaretleri planlıyoruz. Yükleme ve kruvaziyer limanları ziyaretleri yapacağız. Ayrıca basın ve tanıtım toplantıları gerçekleştireceğiz. Balıkçılık, deniz ürünleri ve süt sektöründe belki tesis ziyaretleri de olabilir. Zeyti nyağı üreticilerimizi oradaki firmalarla bir araya getireceğiz. Çanakkale’mizin marka değerlerinin geniş şekilde Çin pazarında yer almasını arzuluyoruz. Çin'in zeytin yağı tüketim miktarı 2011 yılında 33 bin tondu. 2012'de 42 bin, 2013 yılında ise 50 bin ton tüketim miktarı hedefleniyor. Pazarlarımızdan birisi zeytin yağı olabilir diye düşünüyoruz" dedi.

Toplantıya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, belediye ve oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile iş adamları katıldı.iha

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger