12 Ocak 2013 Cumartesi

Tek isimde 265 adet çıktı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) internet sitesinden 10 gün içinde 364 bin 610 kişi, haberi olmadan adına kayıtlı cep telefonu olup olmadığını sorguladı.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun, ''internet üzerinden hat sorgulama hizmeti'' ile 12 bin 133 kişi, adlarına 10'dan fazla hat açıldığını, 21 binden fazla kişi de üzerinde 5 ve daha fazla telefon hattının kayıtlı olduğunu öğrendi.

BTK Başkanı Tayfun Acarer de vatandaşları, bu hatların suç işlemek veya uygunsuz mesajlar göndermek amacıyla kullanabildiği konusunda uyardı.
Haberi olmadan adlarına cep telefonu hattı açılan vatandaşları bilgilendirmek için hazırlanan sistem 2 Ocak'ta devreye girdi.

Sorgulamalar sonucunda, bir vatandaşın adına kendisinin haberi olmadan açılan 265 cep telefonu hattının başkaları tarafından kullanıldığı da ortaya çıktı.

BTK Başkanı, başkalarına ait cep telefonu hatlarını kullananların 1 ekim 2013 tarihine kadar ilgili GSM işletmecisine başvurup, kullandıkları hattı üzerlerine alma imkanı bulunduğunu söyledi.

Adınıza Kayıtlı Kaç Hat Var?

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger