6 Haziran 2013 Perşembe

Dört Çekirdek Windows Phone 8'li Telefonlar

Dört Çekirdek Windows Phone 8'li telefonlar geliyor.
Dört Çekirdek Windows Phone 8'li Telefonlar Geliyor Windows Phone 8'li akıllı telefonların dört çekirdekli versiyonları çok yakında karşımıza çıkmaya başlayacak. İşte bu konuya ilişkin detaylar:

Microsoft, Windows Phone 8'li cihazlar için çok çekirdek işlemci desteğini vereli epey süre geçmesine karşın halen görebildiğimiz en iyi donanıma sahip akıllı telefon çift çekirdekli işlemciye sahipti. Android dünyasında sekiz çekirdekli mimarileri görmeye başladığımızı düşününce Microsoft'un tepki toplaması hiç şaşırtıcı değil.

Sonunda bu konuya bir çözüm olabilecek nitelikte açıklama Qualcomm'dan geldi. Şirketin uygun fiyatlı dört çekirdek işlemcili yonga seti Snapdragon 400, Windows Phone 8 ve LTE desteği ile cihazlarda yer almaya başlayacak.

42Mbps HSPA+, LTE, Çin için TD-SCDMA, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth, FM Radyo, NFC desteğine sahip yonga seti, dört adet Cortex-A7 çekirdeğinden oluşuyor ve 1.2GHz saat hızında çalışıyor.

Qualcomm'un orta seviye bu işlemcisi Windows Phone 8'li cihazlar için de orta seviye olarak konumlanacaktır diye düşünüyoruz. Haliyle Snapdragon 800 için de desteğin çok geçmeden verileceğini söyleyebiliriz. Snapdragon 400'lü cihazlar Temmuz ayından itibaren Windows Phone 8'li cihazlarda yer almaya başlayacak.
teknoloji

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger