14 Temmuz 2014 Pazartesi

Bozcaada Ozanın Günü ve Homeros Okuması

Bozcaada'da 2 - 3 Ağustos tarihlerinde yapılacak Ozanın Günü ve Homeros Okuması etkinliğinde ana teması "dönüş" olarak belirlendi.
13. Bozcaada Ozanın Günü ve Homeros OkumasıBozcaada ilçesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenecek olan Ozanın Günü ve Homeros Okuması etkinliğinin onur konuğu olarak, 43 yıl önce terk ettiği Bozaada'ya dönecek olan Avustralyalı yazar Dimitri Kakmi ile yılın ozanı Nazmi Ağıl katılacak.

Tema uyarınca, Homeros'tan okuma parçaları Odiseus'un Troya'dan dönüşü ile ilgili bölümlerden seçilecek. Kakmi'nin adaya dönüş konulu Ana Yurt kitabından bölümler de okunacak. Yılın ozanı Nazmi Ağıl'ı etkinliğin kurucu şairi Cevat Çapan tanıtacak.

Dr. Nezih Başgelen Bozcaada Sanat Galerisi'nin Itırlı Bahçesi'de Odiseus'un adasına dönüşü üzerine bir sunum yapacak. Troya Kazı Başkanı Doç. Dr. Rüstem Aslan tartışmayı yönetecek. Ana Yurt romanının yazarı Kakmi de eski ve yeni Bozcaada'yı karşılaştıracak. Mutlu Torun'un son beş yıldır olduğu gibi bu yıl da ud konseriyle etkinliğe renk katması bekleniyor.

2001 yılında Prof. Dr. Haluk Şahin tarafından Prof. Dr. Cevat Çapan ve Prof. Dr. Manfred Osman Korfman'ın desteğiyle başlatılan etkinliğin 13.'sünde de şafak vakti başlayacak olan Homeros okuması çeşitli dillerde gerçekleşecek.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger