14 Temmuz 2014 Pazartesi

Türksat 4A'da kanal geçişleri ertelendi

Türksat 4A haberleşme uydusunun hizmete girmesiyle bu gece gerçekleştirilmesi planlanan televizyon frekans değişikliği ertelendi.
Türksat AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türksat 4A haberleşme uydusunun 42 derece doğu yörüngesinde hizmete girmesiyle bu gece yarısı gerçekleştirilmesi planlanan televizyon frekans değişikliği, ramazan nedeniyle vatandaşlar ve yayıncı kuruluşlardan gelen talep üzerine ileri bir tarihe ertelendi.

Türksat 4A'da Uydu alıcılarının ayarlanması
Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecek. Yeni uydu alıcısı alacakların, TKGS uyumlu uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye ediliyor. TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine, "http://www.turksat.com.tr/tr/turksat-kanal-guncelleme-sistemi" adresinden ulaşılabilecek.

Diğer uydu alıcıları için ise "11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6" değerleri girilerek şebeke taraması yapılması gerekiyor. Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da değişiklik yapılmasına gerek bulunmuyor.

Türksat 2A, Türksat 3A ve Türksat 4A uyduları üzerinden 500'ün üzerinde televizyon ve 200'ün üzerinde radyo yayını yapılacak.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger