14 Ağustos 2014 Perşembe

Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü

Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü Anjelika Akbar'ın...
Çanakkale Belediyesi tarafından bu yıl 51. organize edilen festivalde ''Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü" Kazak sanatçı Anjelika Akbar'a verildi.

Çanakkale'de bu yıl 51'incisi düzenlenen "Uluslararası Troia Festivali" törenle başladı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Troia Antik Kenti'nde düzenlenen törende, festivalin, kentin dışa açılan penceresi, aydınlık yüzü, herkesin heyecanla yolunu gözlediği bir sosyalleşme aracı olduğunu söyledi.

Troia Festivali'nin 51 yıl önce ilk mayasını çalanların her şeyi kardeşlik içinde ve el birliğiyle yaptıklarını belirten Gökhan, şöyle konuştu:

"Zaten kardeşliğin bu topraklarda mayası, bu havada kokusu vardır. Troia savaşında da Anadolu'nun tüm halkları kardeşti. Troialıların zor anında yanlarında Likyalılar, Mysialılar, Frigyalılar ve daha niceleri vardı. Çanakkale cephesindeki mücadelede de Anadolu'nun tüm halkları kardeşlikle birleşti. İşte Türkler, Kürtler, işte Aleviler, Sünniler ve daha niceleri şu karşı kıyıda koyun koyuna yatıyor. Onun için bugün bu ülkede ayrımcılık yapanları işitebilecek kulaklarımız yok. Ne mutlu ki sağırız. Kimseyi fikrinden, kökeninden dolayı horlayacak dilimiz yok. Ne mutlu ki dilsiziz, lalız. Kimseye inancından dolayı küçümseyerek bakacak gözlerimiz yok. Ve körlüğümüzle şeref duyarız. Onun için ben de bir Aleviyim, Sünniyim. Ben de Türk'üm ve Kürt'üm. Affınızı beklemeden Ermeni'yim, sıkılmadan Rum'um, ezanım, hazanım, çanım. Ve biz hepimiz, adımız ne olursa olsun, soyadı Türkiye olan kocaman bir aileyiz."

Gökhan konuşmasının ardından, 2002 yılından itibaren dağıtılan "Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü"nü Kazak sanatçı Anjelika Akbar'a verdi.

Akbar, Çanakkale'de ve Troia'da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek kendisi için büyük anlam ifade eden bir ödülü almanın gururunu yaşadığını söyledi.

Sahnede ayakkabılarını çıkaran sanatçı katılımcılara, "Ben evimde de ayakkabılarımı çıkararak beste yapıyorum. Şu an burası benim evim olsun, sizde benim misafirimsiniz. Ayakkabılarımı bu nedenle çıkarıyorum" dedi.

Afiş yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin teslim edilmesiyle sona eren törene, CHP Çanakkale milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, belediye başkanları, daire amirleri, yabancı konuklar, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende ayrıca Anjelika Akbar tarafından Troia için hazırladığı özel beste sunuldu.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger