4 Aralık 2014 Perşembe

Çanakkale Savaşları'nın 100.yılına dev proje

100. Yıla Anadolu Ateşi'nden Dev Proje...
Çanakkale Savaşları'nın 100.Yılı için hazırlanan "2015 Simülasyon ve 3D Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan tarafından sunumu yapılan projede; hologramlar, 3 boyutlu filmler ses ve görüntülerle Çanakkale Savaşları’nın ziyaretçilere yaşattırılarak izlettirilmesi ve hissettirilmesi amaçlanıyor.

Vali Ahmet Çınar'a projeyi anlatan Mustafa Erdoğan, Proje kapsamında yapılacak ve dünyada sayılı kubbelerden olacak kubbede, 3 boyutlu 360 derece gösterilecek filmle ziyaretçilerin savaşın ortasındaymış gibi bir hisse kapılacaklarını kaydetti.

70 metre uzunluğunda yapılacak giriş ve çıkış tünelleriyle ziyaretçilerin, savaşta şehit düşmüş askerlerin hikayelerini göz yaşlarıyla izleyeceklerini belirten Mustafa Erdoğan, tünel çıkışında taarruz gecesi Gelibolu Yarımadası'nda nöbetteki askerlerin gördüğü manzaranın deniz üzerine video yerleştirmesi sayesinde aynen gösterileceğini söyledi.

Projede kullanılacak teknolojiyle gemilerin denizin üzerinde yüzüyormuş hissi yaratılacağını ifade eden Mustafa Erdoğan, kurulacak projeksiyonlarla da ziyaretçilere savaşın her anının hissettirileceğini kaydetti. (www.canakkale.gov.tr)

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger