7 Aralık 2014 Pazar

Google Translate'de yenilik

Google Translate'de Resimli Çeviri...
Popüler çeviri uygulaması Google Translate'e yakından gelecek güncelleme ile birlikte kamerayla görüntülenen yazılar başka dillere çevrilebilecek. Resimleri çevirecek bu uygulama şimdiden dikkatleri üzerine çekti.

Çeviri uygulaması Google Translate için yakın zaman içinde büyük bir güncellemenin yayınlanacağı ortaya çıktı. Söz konusu güncelleme ilekamera görüntüleri üzerinden, canlı olarak desteklenen diller arasında çeviri yapılabilecek.

Google Translate'de canlı çeviri işlemi için yapılması gereken tek şeykamerayı açıp, yazıya doğru tutmak; görüntü ekrana geldiğinde bir arayüz çıkacak ve buradan çevrilmesini istediğiniz dil seçildiği taktirde ekran üzerinden çeviri hızlı bir şekilde sağlanacak. Yani görüntünün kaydedilmesine gerek olmadan. Kameradan canlı çeviri; ilk etapta İngilizce, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce, Rusça ve Fransızca dilleri için desteklenecek. Yine ilk etapta sadece İngilizce’den diğer altı dile çeviri yapılabilecek. Google’ın yeni dil desteklerini aşama aşama sağlaması bekleniyor.

Google Translate'de sonraki güncellemenin yenilikleri bu kadarla sınırlı değil; konuşma üzerinden de çeviri geliyor. Örneğin telefonu İngilizcekonuşan bir kişiye doğrultup, uygulama sayesinde desteklenen dillerde çevirisini dinleyebileceksiniz. Sözlü ve yazılı iletişim için oldukça fonksiyonel olacağına kesin gözüyle bakılan güncellemelerin Türkçe dil desteğini kapsayıp kapsamayacağı henüz bilinmiyor.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger