16 Mart 2015 Pazartesi

Anzaklar 25 Nisan'da Çanakkale'ye akın edecek

2015'i "Türkiye yılı" ilan eden Avustralya, Nisan'da Çanakkale'ye akın edecek.
Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner’ın verilerine göre, Nisan ayı için Avustralya’dan Türkiye’ye yapılan uçak bileti aramalarında ciddi bir artış görülüyor. Geçen yılın verileriyle kıyaslandığında, seyahat aramalarında 2015 yılında yüzde 22’lik bir artış var.

Avustralyalılar son yıllarda sağlıktan turizme, eğitimden spora kadar pek çok alanda ticaret için Türkiye’ye geliyor. İki ülke arasında tarihsel bir bağın da olması her geçen yıl daha fazla Avusturalyalı seyahatseveri Türkiye’ye çekeceğe benziyor. Her yıl 25 Nisan’da, Çanakkale Savaş’ında yaşamını yitiren Avustralyalı ve Yeni Zelandalı askerleri anmak amacıyla, Çanakkale’yi ziyaret eden Anzakların, ‘Türkiye yılı’ olarak ilan edilen 2015’te Türkiye’ye akın etmesi bekleniyor. Skyscanner’ın verilerine göre, Nisan ayı için Türkiye’ye Avusturalya’dan yapılan uçak bileti aramalarında yüzde 22’lik bir artış görülüyor.

"Türkiye'ye Direkt Uçuş Talebi"
Avusturalya’nın Victoria Eyaleti Ortadoğu, Afrika ve Türkiye'den Sorumlu Hükümet Temsilcisi John Buttler’ın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamaya göre, Avusturalya hükümetinin 25 Nisan için Türkiye’ye direk uçuş talebinde bulunması da bu artışı açıklıyor. Diğer yandan, 2015’in Türkiye’de Avustralya, Avustralya’da ise Türkiye yılı seçilmesinin bu iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ilerlemesi için bir fırsat yaratacağının göstergesi.

Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök; "Türkiye her geçen gün büyüyen bir ekonomiye sahip ve gelişmekte olan bir ülke. Avustralya ve Türkiye arasında özellikle son yıllarda gelişen ticari ilişkiler turizm sektörünü de olumlu etkiliyor. Skyscanner olarak 2015’te de, başta Anzak Günü ziyaretleri olmak üzere, tüm yıl boyunca Avustralyalıların Türkiye’ye ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Seyahat aramalarındaki %22’lik artış da bunun göstergesi." dedi.(milliyet)

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger