28 Haziran 2015 Pazar

Çanakkale'ye "Butik Müze"

Çanakkale Savaşları "butik müze"lerde anlatılacak...
Anadolu Hamidiye Tabyaları, restorasyon çalışmalarının ardından, Çanakkale Savaşları'nın anlatılacağı butik müzelere dönüştürülecek.

Sultan 2. Abdülhamid'in emriyle 1892 yılında Mareşal Asaf Paşa tarafından inşa edilen Anadolu Hamidiye Tabyaları, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Çanakkale Savaşları'nın anlatılacağı butik müzelere dönüştürülecek.

Çanakkale'de Barbaros Mahallesi sınırları içerisinde bulunan tarihi tabyalarda (Bir bölgeyi savunmak için yapılan ve silahlarla güçlendirilen yapı) 2013 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının ihalesiyle 17 milyon liralık ödenek ile çalışmalara başlanan 105 dönümlük alanda, Çanakkale Deniz Savaşları sırasında boğaz savunmasında kullanılan 10 bonet (tabya) bulunuyor.

Alanda yapılacak düzenleme ve yenileme çalışmalarıyla bonetler, restorasyonun ardından bölge halkının sosyal yaşam merkezi haline dönüştürülecek. Denize paralel bölümdeki 10 bonet butik müze haline getirilerek, Çanakkale Savaşları burada ziyaretçilere farklı bir konseptle anlatılacak.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger