28 Şubat 2016 Pazar

"İnternet Anayasası" geliyor!

"Tweet"e, "Face"e Anayasa!
İnternet üzerinden gerçekleşen olumlu ya da olumsuz tüm adımlar için dünyada ortak bir metin hazırlığı başladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Türkiye’nin Avrupa Komisyonu Siber Suçlar Komisyonu’na taraf olduğunu belirterek, "Komisyon, siber ortam için bir metin hazırlayacak ve herkes bu metne uyacak. Bu metin sosyal medyanın, internetin, siber suçların, siber ortamın anayasası olacak" diye konuştu.

Facebook ilk sırada
Türkiye’nin sosyal medya kullanımında dünyada ilk 5 ülke arasında yer aldığını ifade ederek; "İnternet, çaya çorbaya limon gibi. Çok faydalı bir şey ama ayarını kaçırdığınız zaman ilaca benziyor, tedavi edecekken zehirliyor. Biz diyoruz ki ‘sosyal medya sorunsuz medya değildir’, gerçek hayatta ne suçsa, sanal dünyada da aynı şeyler suçtur. Vatandaşlarımızın bunu bilmesi lazım.” Türkiye’nin bir takım suçların önlenmesi, mağduriyetlerin giderilmesi adına hareket eden, bu konudaki tehlikenin en önce farkına varan 10 ülkeden biri olduğunu da vurgulayan Yıldırım, “İnternet üzerinden işlenen katalog suçlara yönelik kanunumuz var. Geçen yıl itibarıyla özellikle pornografi, fuhuş, çocukların zararlı içerikten korunması adına Twitter’a bildirilen 592 içerikten 413’ü, Facebook’a bildirilen 417 içerikten 113’ü, Youtube’a bildirilen 297 içerikten 115’i çıkarılmadı. Performans olarak en iyisi Facebook" dedi.

İstediğimiz noktada değiliz
Mahkeme kararlarına uymayan ve sakıncalı içerikleri sitelerinden kaldırmayan sosyal paylaşım sitelerine para cezası vermeye başladıklarını ifade eden Bakan: "Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde faaliyet yapan kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunlarına titizlikle riayet etmesi lazım. ‘Beğenmedim, uygulamıyorum’ deme şansı yok. Bunun kavgası, mücadelesi devam ediyor ama henüz istediğimiz noktaya gelmedik." dedi.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger