6 Mart 2016 Pazar

4.5G telefonu yavaşlatacak mı?

4.5G ile telefon en az 3 saniye geç çalacak.
4.5 G teknolojisi internet hızını arttırma, arama kalitesini yükseltme gibi artılarının yanında olumsuz yanlara da sahip olacak.

4.5G teknolojisiyle akıllı telefonlarımızdaki internet en az 10 kat kadar hızlanacak. Sosyal ağlardaki videoları 1 saniyede yüklenecek, izlemek istediğiniz televizyon kanallarına anında bağlanabileceksiniz.

1 Nisan'dan sonra mobil internetteki tüm deneyim değişecek. Ancak 4.5G ile birlikte özellikle ilk dönemlerde sorunlar da yaşanacak. Bu sorunların başında sesli aramalar yaparken karşı tarafa daha geç bağlantı sağlanabilmesi geliyor.

3G bağlantısına sahip iki kullanıcı arasındaki telefon görüşmesi bağlantısı ortalama 5 saniyede gerçekleşiyor. Ancak 4.5G'de bu rakamın 8 saniyeye kadar çıkması bekleniyor.

Bu sorunun çözümü ise yine 4.5G ile gelecek. Şu anda birçok ülkede kullanılmaya başlanan ‘VoLTE’ teknolojisi sayesinde arama süreleri kısalacak. VoLTE teknolojisinin en önemli özelliği telefon görüşmelerinin tamamının internet tabanlı olarak yapılması. Başka bir deyişle birbirini arayan kullanıcılar şebeke bağlantısı yerine akıllı telefonlarındaki 4.5G bağlantısını kullanıyor. Bu teknoloji ile bir bağlantı kurulduğunda ise kullanıcıların ortalama arama bağlantı süreleri ortalama 1 saniye olarak gerçekleşiyor.

Bu yazı ile ilgili diğer yazılar için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger