18 Haziran 2016 Cumartesi

Yolda video köşkü Çanakkale'de

Bienal "Yolda"...
Bu yıl "Göç" temasıyla 5.'si düzenlenecek olan Uluslararası Çanakkale Bienalinin etkinlikleri, İsviçreli sanatçı Gaby Fierz'in "Yolda" isimli çalışmasıyla başladı.

24 Eylül-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan 5. Uluslararası Çanakkale Bienalinin açılış etkinliği kapsamındaki proje, Türkiye ve İsviçre’de iki farklı kültürde de yaşamış insanların deneyimlerinin anlatıldığı bir video köşkünden (kiosk) oluşuyor. Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri önünde gerçekleşen açılış etkinliğinde projesinden söz eden sanatçı Gaby Fierz, Türkiye’den İsviçre’ye göç eden çok sayıda kişi olduğundan söz ederek, İsviçre ve Türkiye’de yaptığı çalışmalar ile 5 kadın, 4 erkek ve 1 evli çift ile görüşerek iki farklı kültürü ve ‘göç’ olgusunu deneyimlemiş insanlarla görüşerek videoların hazırlandığını söyledi. Fierz, “Burada benim merak ettiğim olgu, farklı diller, kültürler arasındaki geçişin ve bunun bireylerin yaşamı üzerinde neler olduğu üzerine idi. Elde ettiğim sonuçlar çok çarpıcıydı. Gerçekten insanların becerilerini bir dilden diğerine, bir kültürden diğerine çevirme ve dönüştürme kapasitelerinden çok etkilendim” dedi.

İsviçre’ye göç eden Türkiye kökenli insanlarla yapılan görüşmelerden oluşan videoların yer aldığı çalışma, 19 Haziran 2016 tarihlerine kadar Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri önünde ziyaret edilebilir. (canakkale.bel.tr)

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger