18 Kasım 2014 Salı

Zeytin ve zeytinyağının faydaları

Zeytin ve zeytinyağının faydaları saymakla bitmiyor.
Besleyici değeri çok yüksek zeytinde bol miktarda protein, yağ, A, C, E vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, kükürt, klor, magnezyum mineralleri vardır.

Zeytinin ve Zeytinyağının faydaları;
-İştah açar.
-Enerji verir.
-Mideyi kuvvetlendirir.
-Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir.
-Karaciğer ve baş ağrısını giderir.
-Yüksek tansiyonu düşürür.
-Cildi besler ve güzelleştirir.
-Damarları açar.
-Karaciğerin düzenli çalışmasına yardım eder.
-Sarılığa iyi gelir.
-Bağırsak solucanlarını düşürür.
-Zeytinyağı tok tutar.
-Beynin ve kemiklerin gelişip güçlenmesini sağlar.
-Cinsel gücü arttırır.
-Hücrelerin yenilenmesini sağlar ve yaşlanmayı geciktirir.
-Hücreleri yenileyerek yaşlanmanın etkilerini geciktirir.
-Bebek ve çocuk gelişimini destekler.
-Zeytinyağı kalp ve damar sağlığı için çok faydalıdır.
-Böbreklerde kum ve taş oluşumunu engeller.
-Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına faydalıdır.

Zeytin, Zeytinyağı ve yaprağı nasıl kullanılır?
Zeytinin meyvesi, zeytinin sıkılmasıyla elde edilen zeytinyağı dışında zeytin ağacının kurutulmuş yaprakları ve kabukları da kullanılır. Zeytinin yaprakları kaynatılarak elde edilen zeytin yaprağı çayı ile gargara yapılırsa diş ağrılarını hafifletir ve diş etlerini kuvvetlendirir. Zeytinyağı yemeklerden önce içilirse mide ülserine karşı korur. İdrar yollarını kayganlaştıran zeytinyağı lifli gıdalarla birlikte tüketilirse basur şikâyetlerini azaltır. Cildi besler, güzelleştirir ve kırışıklıkları azaltır. Zeytinyağı ile gargara yapılırsa dişleri beyazlatır ve dişetlerini güçlendirir. Yanık ve deri hastalıkları ile rahim iltihaplarına sürülürse faydası görülür.

Bu yazı ile benzer diğer yazılar için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger